3D visualisatie

Dhzwebsite

Ga je een huis of een ruimte inrichten, dan is het vaak lastig om in te schatten hoe alles er uit komt te zien. Alles moet natuurlijk goed bij elkaar passen en de verhoudingen moeten kloppen. Ook wil je natuurlijk weten of het allemaal wel past in de ruimte.

Je kunt dit natuurlijk oplossen door alles te gaan meten en vervolgens uit te tekenen. Dit kan al veel helpen, maar toch ben je er dan nog niet helemaal. Op een tekening komt het namelijk alsnog altijd anders over dan de realiteit. Het is voor ons mensen namelijk heel lastig om een tekening voor ons te zien en dan een hele kamer te visualiseren. Gelukkig zijn er veel ontwikkelingen gaande in de digitalisering en worden er steeds meer oplossingen geboden door apparaten en software te ontwikkelen. Eén van die ontwikkelingen die hier erg zinvol voor is, is 3D visualisatie, zo kun je met een beeld je ideeën tot leven brengen. Zo zie je een ruimte niet tweedimensionaal op een papiertje, maar driedimensionaal op een computer. Dit zorgt ervoor dat je kunt zien of alle meubels in de ruimte passen en of het allemaal mooi bij elkaar staat. Een website die dit soort mogelijkheden biedt is WEREstudio.com. Dit kost natuurlijk geld, maar uiteindelijk scheelt het je waarschijnlijk ook weer geld, want door deze toepassing ontdek je de knelpunten van je ontwerp veel sneller, waardoor er minder dingen mis gaan tijdens het bouwen of inrichten.

Als je voor een opdrachtgever werkt, is het ook heel zinvol om een 3D visualisatie te laten maken. Hiermee kun je de opdrachtgever overtuigen dat jouw ideeën en plannen een goed idee zijn. Hierdoor kun je duidelijk en concreet laten zien wat je van plan bent en is het voor hem of haar veel inzichtelijker. Aan de hand hiervan kunnen makkelijker keuzes gemaakt worden.