Een automatische deur installeren is een precies klusje

Dhzwebsite

Een automatische deur die niet automatisch open gaat, dat kan natuurlijk niet. Daarom dient de montage van automatische deuren door specialisten uitgevoerd te worden. Als er één klein dingetje niet klopt werkt een automatische deur al niet meer zo soepel als hij zou moeten en dat is natuurlijk zonde.

Ook voor een automatische deur geldt: een goede voorbereiding is het halve werk

Een expert op het gebied van deze deuren, zoals bijvoorbeeld Entrance, weet hoe belangrijk een goede voorbereiding is. Allereerst moet er gekeken worden waar en hoe deze deur precies gebruikt gaat worden: aan welke eisen moet hij voldoen? Daarna wordt de locatie nauwkeurig onderzocht en voorbereid zodat de deur geïnstalleerd kan worden. De vloer moet bijvoorbeeld waterpas zijn en ook de muur waar de deur tegenaan komt moet vlak en recht zijn.

Stap voor stap een automatische deur plaatsen

Na een goede voorbereiding lijkt het werk snel te gaan, nu moet het kozijn, de rail en moeten de deurbladen gemonteerd te worden. In principe is dit ook een redelijk recht toe, recht aan project, maar omdat elke situatie uniek is moet de monteur altijd alert zijn op kleine aanpassingen die voor elke situatie weer nodig zijn.

Het belang van een goed ingestelde sensor

Om de deur daadwerkelijk automatisch te laten worden is er natuurlijk ook een sensor nodig. Ook dit lijkt een eenvoudige klus. De afstand tot de deur en de gevoeligheid van de sensor maken echter het verschil tussen een goede en vervelende automatische deur. Kent u dat? Van die deuren die bij de eerste regendruppel constant open en dicht gaan zonder dat er iemand is? Of de deur die pas reageert als u al praktisch met uw neus tegen het glas staat? Een goed ingestelde sensor zal deze problemen opvangen.

Het werk van een expert

Kortom, een automatische deur lijkt zo vanzelfsprekend, maar vraagt om goede kennis en expertise van de installateur. Bij bedrijven als Entrance, weet u zeker dat u deze in huis haalt en dat u straks over een deur beschikt die op schijnbaar magische wijze precies open en dicht gaat wanneer u wilt.

https://www.entrance.nu/