You are here: Home » Business » Inkoopprocessen vergemakkelijken met purchase to pay

Inkoopprocessen vergemakkelijken met purchase to pay

Purchase to pay kan een hoop zorgen uit handen nemen. Vooral als het om inkoopprocessen gaat. Purchase to pay, waaronder processen e-invoicing en e-procurement vallen, vergemakkelijkt het inkoopproces van een bedrijf. Ondanks dat het ontvangen en verzenden van e-facturen veel voordelen met zich meebrengt, zijn veel organisaties toch nog wat huiverig voor de overstap op e-invoicing. Vooral de aansluiting van klanten en leveranciers wordt als een groot obstakel gezien. Nergens voor nodig, zo blijkt uit de praktijk. Dankzij het Basware Commerce Network kunnen klanten en leveranciers hun facturen versturen in het formaat dat hen schikt en ontvangt u deze in het formaat waaraan u de voorkeur geeft. Een aansluitcampagne laten uitvoeren, waarmee uw klanten en leveranciers gewezen worden op de voordelen van e-invoicing, is vaak mogelijk.

E-procurement: controle houden op en inzicht hebben in inkoopprocessen

Is de controle op uw inkoopprocessen al een tijdje zoek? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Met behulp van e-procurement kunnen operationele inkoopprocessen geautomatiseerd worden. E-procurement is een onderdeel van purchase to pay, waarmee u de controle kunt houden op en inzicht behoudt in inkoopprocessen. Wanneer u ervoor kiest om inkoopprocessen te digitaliseren, kunt u zelf beslissen welke bevoegdheden u toekent aan welke budgethouder voor welk onderdeel van de inkoop. Maverick buying, het doen van inkopen buiten bestaande contracten, is vrijwel onmogelijk wanneer het van e-procurement gebruik gemaakt wordt. Ook worden kosten binnen het gehele inkoopproces bespaard. Het is overigens ook mogelijk om e-procurement in combinatie met e-invoicing, het verzenden en ontvangen van e-facturen, te gebruiken binnen uw organisatie.

Specialist benaderen voor oplossing voor e-invoicing

Denkt u erover na op e-invoicing over te stappen? Benader dan eens een deskundige. Heeft u er weleens over nagedacht om over te stappen op e-invoicing of e-procurement? Wellicht bent u enthousiast geworden na het horen van de vele voordelen die deze automatiseringsprocessen met zich meebrengen. Wanneer u beslist om bijvoorbeeld over te stappen op het verzenden en ontvangen van e-facturen, dan is het verstandig om daarvoor een specialist op het gebied van purchase to pay te benaderen. Ook in Nederland vindt u een gespecialiseerd bedrijf dat diverse oplossingen ten aanzien van factuurverwerking, e-procurement, e-invoicing en gerelateerde financiële processen biedt. Het is goed om eens de diverse mogelijkheden te bespreken en te bekijken wat voordelig voor uw bedrijfssituatie is.

https://www.icreative.nl/