DHZ website
Image default
Dienstverlening

Krijg praktische tips door dyslexie tijdig te behandelen

Dyslexie kan de schoolcarrière van uw kind bemoeilijken, maar er bestaan diverse behandelingen. Het is belangrijk om dyslexie tijdig en effectief te behandelen, zodat uw zoon of dochter hier op latere leeftijd zo min mogelijk belemmeringen van ondervindt. Dyslexie professioneel behandelen door Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal is een belangrijke stap. Hier krijgt ieder kind een kans om de gevolgen van dyslexie op tijd te minimaliseren. Deze kleinschalige praktijk zorgt voor een persoonlijke behandeling en geeft u als ouder praktische begeleidingstips mee. Op die manier bereikt uw kind een technisch leesniveau waarmee hij of zij verder komt in het onderwijs, wat zorgt voor een betere toekomst.

Betrek de school bij de dyslexie van uw kind en het behandelen hiervan

Heeft uw kind leermoeilijkheden? Of is het duidelijk dat taal een moeilijk facet is waar uw kind dagelijks moeite mee heeft? De kans is dan groot dat uw zoon of dochter dyslexie heeft, maar hoe en waar laat u dit behandelen? Hier schakelt u een specialist voor in, zoals Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal. Samen met de school van uw kind en de specialist wordt er gewerkt aan een behandelingsplan. Hierbij is het van belang dat de docenten de voortgang van uw kind nauwlettend in de gaten houden. Uiteraard speelt u ook een grote rol in het proces: u bent de verbindende factor tussen alle partijen en uw kind.

Mijn kind heeft dyslexie, hoe behandelen we dit en welke aanpassingen zijn nodig?

Het kan een hectische tijd zijn wanneer u vermoedt dat uw kind dyslexie heeft. Er moeten verschillende onderzoeken worden gedaan en daarnaast is het van belang dat er nauw wordt samengewerkt met school. U schakelt een specialist als Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal in voor het deskundig onderzoeken en behandelen van uw kind. De specialist houdt ook rekening met de school van uw kind en zorgt voor een goede communicatie over de benodigde aanpassingen, zoals de zogeheten compensatie en dispensatie. Daarnaast is het mogelijk dat uw kind bijvoorbeeld extra leestijd krijgt bij bepaalde vakken of gebruik mag maken van voorleessoftware. Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal adviseert u graag over alle aanpassingen en onderzoeken.

Gerelateerde artikelen

Schakel bij letselschade deze advocaat in Amsterdam in

Verschillende mogelijkheden op het gebied van Stock Music

Voorzie de auto die je op het oog hebt van een aankoopkeuring