Passende vitrage bij uw kantoormeubelen

Als u op het punt staat om uw kantoor in te richten, zijn er een hoop zaken waar u over na zult moeten denken. Het begint altijd met een ontwerp. Een specialist in kantoormeubelen kan voor u uw eisen en wensen vertalen naar een creatief, inspirerend en functioneel ontwerp. U krijgt de mogelijkheid aantrekkelijke kantoormeubelen, hoogwaardige vloerafwerking en passende raambekleding te kiezen voor uw kantoorruimte. Laatstgenoemde wordt vaak onderschat. Raambekleding bepaalt echter grotendeels de uitstraling van uw kantoorruimte. Het is dus zeker belangrijk goed na te denken over de juiste bekleding die ook nog eens goed past bij uw kantoormeubelen.

Verschillende soorten raambekleding

Ook dit behoort tot de basis van het interieur en bepaalt de sfeer op uw kantoor. U kunt het ook zien als de finishing touch. Neem dan ook ruim de tijd om de juiste producten aan te schaffen. Let er niet alleen op dat deze goed past bij uw kantoormeubelen, maar kies ook voor raambekleding die zorgt voor voldoende lichtinval, maar ook de zon goed weert als dat nodig is. Over het algemeen kunt u kiezen voor de volgende soorten producten. Vitrage klinkt wellicht niet als de meest logische keuze voor een kantoor met diverse kantoormeubelen, maar het is wel degelijk een goede keuze.

Vitrage als raamdecoratie

Het wordt wellicht niet altijd als eerst gekozen als raamdecoratie of -bekleding voor een kantoorruimte. Toch is dit wel degelijk een goede keuze. Ook wel glasgordijnen genoemd, wordt het vooral gebruikt in woningen. Het zijn hele dunne gordijnen die zijn gemaakt van een transparante stof. Hoe transparanter de stof hoe meer lichtinval en inkijk er zal zijn. De keuze is aan u of u juist veel waarde hecht aan voldoende lichtinval of dat u juist liever de lichtinval en inkijk zoveel mogelijk beperkt. Wat uw wensen en eisen ook zijn, er is zeker vitrage die voldoet aan al deze wensen en eisen, dat u ook nog eens prima kunt afstemmen op uw kantoormeubelen.

Voordelen van vitrage

Waarom zou u nu kiezen voor dit product? Daar zijn meerdere redenen voor. Zo zorgt het in de eerste plaats voor voldoende privacy. Men kan niet zomaar binnenkijken in uw kantoorruimte. Uw werknemers kunnen zo op hun gemakje werken zonder gestoord te worden door pottenkijkers. Het aantrekkelijke is dat de lichtinval niet ten koste gaat van de privacy-versterkende werking. Daglicht wordt namelijk nog altijd goed doorgelaten. Daglicht en zonlicht worden echter wel verzwakt. Op deze manier hebben uw werknemers geen last van fel zonlicht. Dit kan bijvoorbeeld storend zijn als het recht op een computerscherm schijnt. Dat is dankzij vitrage gelukkig verleden tijd. Ook een groot voordeel is het feit dat vitrage eenvoudig zelf te reinigen is. Wel zo handig als u dit al moet doen voor uw kantoormeubelen. U bent hier weinig tijd en kosten aan kwijt. Daarnaast werkt het geluiddempend wat perfect is voor kantoorruimtes met harde vloeren. Ten slotte is het verkrijgbaar in vele verschillende soorten stoffen, motieven en kleuren die passen bij de kantoormeubelen. Zo vindt u altijd wel een vitrage die mooi past bij uw kantoormeubelen.

Combineren met gordijnen en kantoormeubelen

Het kan natuurlijk zo zijn dat u vitrage toch niet voldoende vindt. Wellicht wilt u een ruimte toch nog meer kunnen verduisteren of de mogelijkheid om meer privacy te creëren en een mooi compleet geheel realiseren in combinatie met kantoormeubelen. In dat geval kunt u het ook combineren met gordijnen en dus kantoormeubelen. Gordijnen en vitrage tezamen zorgen voor extra sfeer. Ze geven samen met kantoormeubelen de kantoorinrichting een finishing touch. Bovendien zorgen gordijnen ervoor dat geluid gedempt wordt. Zeker in een kantoorruimte met een harde vloerafwerking kan dit goed van pas komen. Gordijnen zorgen daarnaast voor ultieme zonwering, verduistering en isolatie. Gordijnen zijn met name handig wanneer de zon fel is, het buiten erg warm is of ’s avonds ter verduistering. De vitrage is voldoende voor overdag op dagen dat het niet te warm is en de zon niet te fel schijnt. Gordijnen zijn dan vaak niet nodig. Door vitrage en gordijnen perfect te combineren met de kantoormeubelen in uw kantoor, profiteert u van de voordelen van deze producten.

Vitrage van bekende merken

Als u verzekerd wilt zijn van kwalitatieve vitrage kunt u het best kiezen voor bekende merken. Deze kunnen u kwaliteit garanderen. Kies bijvoorbeeld voor het wereldberoemde merk Luxaflex. Dit merk levert zonweringsproducten die goed beschermen tegen lichtinval en inkijk. Dat geldt ook voor Sunway dat exclusieve raambekleding levert. Een ander bekend en kwalitatief merk is Artimo. Dit merk biedt een unieke collectie van gordijnen, vitrage en paneelgordijnen met eigentijdse dessins en in smaakvolle kleuren die perfect kunnen worden afgestemd op uw kantoormeubelen. Belangrijke eigenschap van de producten van dit merk is dat deze vlamvertragend zijn. U vindt ze veel in bijvoorbeeld ziekenhuizen, zorg- en verpleeghuizen, scholen, penitentiaire inrichtingen, hotels en ook kantoren. Het aanbod van deze merken is zeer ruim, dus u vindt zeker raamdecoratie dat mooi past bij uw kantoormeubelen.

De juiste producten kiezen

De aankoop van raamdecoratie dient niet overhaast te gebeuren. Denk goed na over het type product dat u graag zou willen hebben. Wilt u dat er veel of juist weinig lichtinval en inkijk mogelijk is? Welke kleur wilt u en wilt u er een speciaal motief op? En welke stof heeft uw voorkeur? Al deze vragen zult u zich moeten stellen als u iets gaat kopen. Om inspiratie op te doen kunt u een keer een showroom bezoeken en de verschillende soorten raambekleding bekijken. U ziet zo snel wat wel en wat niet bij uw kantoormeubelen past. Ook ziet u welke raambekleding aan uw wensen en eisen voldoet en welke niet. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken en de juiste producten voor bij uw kantoormeubelen kiezen. Bezoek dan ook een showroom en kies de vitrage die mooi past bij uw kantoormeubelen.