DHZ website
Image default
Business

Vals alarm voorkomen

U wordt wakker in de nacht van een loeiend alarm, maar komt erachter dat er helemaal niets aan de hand is. Daarna wil je weer verder gaan slapen, maar je bent helemaal klaar wakker door dat irritante alarm: er is niets vervelender dan een vals alarm. Door onderstaand artikel te lezen heeft u in de toekomst geen last meer van een alarm dat ”zomaar” af gaat.

Spinnen

Spinnen kunnen ook de oorzaak van uw valse alarm worden. Doordat spinnenwebben bij weinig wind al bewegen, is de kans groot dat uw alarm hierdoor af gaat. Zorg er daarom voor dat u één keer in de week even alle hoeken van de kamer checkt op spinnen en spinnenwebben. Spinnen kunnen ook over uw bewegingssensor kruipen, waardoor het alarm af gaat.

Alles dicht?

Controleer voordat u gaat slapen (of het alarm inschakelt) of de ramen en deuren helemaal dicht zijn. Wanneer een raam of deur maar een beetje open staat, kan het zo zijn dat de wind zorgt dat andere deuren of spullen in huis, zoals gordijnen, gaan bewegen. Zorg daarom dat alles 100% dicht zit.

Brandmelder

Brandmelders gaan ook regelmatig vals af, net als inbraakalarmen. De meeste mensen hangen hun rookmelders op bij plaatsen waar (mogelijk) rook kan voorkomen, zoals de keuken. Omdat hier met regelmaat stoom etc. uit de pannen komt, kan het zijn dat uw brandmelder hier op reageert. Plaats uw brandmelder daarom op plaatsen net buiten de keuken. Uw brandmelder is namelijk zo afgesteld dat hij de een lichte brand al snel op zal pikken vanaf een afstand.

Wanneer uw (brand) alarm na bovenstaande tips nog steeds last heeft van valse alarmen, schakelt u Arend beveiliging in. Onze specialisten zorgen dat uw alarm volledig wordt nagekeken, zodat u nooit meer last zult hebben van een vals alarm.

https://arendbeveiliging.nl/

Gerelateerde artikelen

Veelzijdige elektra services aanbieder

Niet op kantoor werken

Professionele Slotenmaker Amsterdam