DHZ website
Image default
Business

Zo haal je het meest uit de accu van je MacBook!

Weet je zowel de ‘gebruiksduur’ als de ‘levensduur’ van de accu van je MacBook te verlengen, dan kun je nóg meer uit dit device halen dan je al deed. Wat het verschil tussen de ‘gebruiksduur’ en de ‘levensduur’ van een accu is en op welke manieren je die dus kunt optimaliseren lees je in dit artikel.

‘Gebruiksduur’ en ‘levensduur’

Bij de ‘gebruiksduur’ van een accu van een MacBook gaat het om het aantal uur dat je de accu kunt gebruiken vóór je hem weer moet opladen. Bij de ‘levensduur’ van een accu gaat het op de tijd dat de accu meegaat vóór je hem moet vervangen. Wanneer je zowel de ‘gebruiksduur’ als de ‘levensduur’ van de accu verbetert, zal je MacBook nóg beter presteren.

Werk de software bij

Je verbetert de ‘gebruiksduur’ en de ‘levensduur’ van de accu onder andere door de software regelmatig bij te werken. Daarbij is het belangrijk dat je op je MacBook de nieuwste versie van OS X is geïnstalleerd. Heb je verbinding met internet, dan controleert OS X iedere week automatisch of er software-updates beschikbaar zijn. Die updates moet je alleen wel zelf installeren. Of er updates beschikbaar zijn, kun je zelf checken door naar het Apple-menu te gaan en te kiezen voor ‘Software-update’.

Optimaliseer de instellingen

Je verbetert de ‘gebruiksduur’ en de ‘levensduur’ van de accu ook door de instellingen van je MacBook te optimaliseren.

Stroomverbruik: je kunt via ‘Energiestand’ de hoeveelheid stroom beïnvloeden die je MacBook gebruikt. Je device ‘weet automatisch’ of hij op het lichtnet is aangesloten of niet en past de werking van diverse onderdelen daaraan aan. Is de accu actief, dan wordt het scherm gedimd en worden andere onderdelen zo min mogelijk gebruikt. Pas je deze instellingen aan om de prestaties te verhogen, dan zal de accu sneller leeg raken.

Helderheid: je kunt de ‘gebruiksduur’ van de accu optimaliseren door de lichtsterkte van het scherm te verminderen tot het laagste niveau waarbij je nog prettig kunt werken.

Wifi: je kunt de wifi-voorziening uitzetten als je deze niet gebruikt. Dit doe je via het wifi­status­menu in de menubalk of in via ‘Netwerk’. Waarom het uitzetten van de wifi-voorziening kan schelen? Omdat deze ook stroom verbruikt als je niet op een netwerk bent aangesloten.

Apps en randapparatuur: je kunt randapparatuur ontkoppelen en apps stoppen die je niet gebruikt. Ook kun je een SD-kaart – op het moment dat je hem niet gebruikt – verwijderen.

Werk in een ruimte met de juiste temperatuur


Misschien had je er zelf nog helemaal niet bij stilgestaan, maar je MacBook is op zo’n manier ontworpen dat hij vooral goed functioneert in een ruimte die niet te warm en niet te koud is. Om precies te zijn ligt de ideale temperatuur bij gebruik tussen de 16 en de 22 °C. Wij weten ook wel dat het is lang niet altijd mogelijk je daaraan te houden. Daarom is het vooral van belang te weten dat de temperatuur bij gebruik in ieder geval niet onder de 5 en niet boven de 35 °C uitkomt. Gebeurt dat wel, dan kan dan gevolgen hebben voor de capaciteit van de accu. Nadat je de accu hebt opgeladen kan het bijvoorbeeld zo zijn dat deze daardoor minder lang blijven.

Loop je vast?

Lukt het niet om de software bij te werken of gaat het optimaliseren van je MacBook niet geheel vlekkeloos? Blijf hier dan niet mee zitten, maar laat hem nakijken door een Mac reparatie Amsterdam of bij jou in de buurt. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/

Gerelateerde artikelen

Kosten van het uiterijk

Tips om een kindvriendelijk balkonhekwerk toe te passen

Moeilijke zaken omtrent een onderneming