DHZ website
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je wandtegels voor in de badkamer

Het is belangrijk dat je de juiste badkamertegels kiest, of je nu renoveert of een badkamer helemaal opnieuw bouwt. In tegenstelling tot gewone tegels die je elders in huis installeert, zijn badkamer wandtegels onderhevig aan vocht en constant wisselende temperaturen. Het is dus essentieel dat je de juiste tegels gebruikt. Wij hebben een groot aantal badkamertegels op de markt die bedoeld zijn voor jouw badkamer. Onze badkamertegels hebben zelfs een breed scala aan afmetingen, een eindeloze keuze aan kleuren, designs, patronen en afwerkingsopties. Bovendien zijn ze gemaakt van duurzame materialen.

Het juiste materiaal

Overweeg het type tegels voor de muren. Dit zal de duurzaamheid en waterdichtheid bepalen. Kies tegels die de wanden en vloeren van je badkamer beschermen tegen vuil en vocht. Verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan materialen, kleuren en maten, zijn tegels die gemaakt zijn van keramiek, glas, natuursteen en porselein. Ze bieden je een stilistische vrijheid en ontwerpvoorkeuren die bij je behoeften passen.

Het juiste wandtegelformaat

De algehele uitstraling van je badkamer is in hoge mate afhankelijk van de juiste maat tegels. Het is aan te raden om middelgrote wandtegels te gebruiken als je een kleine badkamer hebt, maar als je een voorkeur hebt voor het glamoureuze natuursteen, zoals marmer of graniet, zullen grotere tegels de textuur op zijn best uit laten komen.

De juiste kleur

Kies ook de kleuren van je badkamertegels die passen bij je gewenste inrichting. Uiteindelijk is de keuze van de kleurentegels die je in de badkamer wilt gebruiken aan jou. Je kunt lichtere kleuren overwegen, zoals zachte pastelkleuren en neutrale kleuren. Accentueer kleinere oppervlakken met verrassende kleuren, bijvoorbeeld met een levendig, gedetailleerd mozaïekpatronen. Het geeft iets extra’s, maar zal niet overweldigend zijn in de ruimte. Waar je ook voor kiest, het belangrijkste is dat de badkamertegels, makkelijk schoon te houden en waterdicht zijn. Daarnaast telt de uitstraling en het formaat ook mee voor het eindresultaat.

Wil je badkamer wandtegels bestellen? Bezoek dan snel deze website waar je een ruim assortiment wandtegels voor in de badkamer treft.

https://www.detegelboutique.nl/wandtegels/badkamer

Gerelateerde artikelen

Hier koopt u goed en goedkoop isolatiemateriaal

Goedkoop isolatiemateriaal kan toch de beste kwaliteit hebben

Kou door de ramen? Makkelijk op te lossen met isolerend raamfolie