DHZ website
Image default
Dienstverlening

Waarvoor gebruiken we karton?

Karton wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo kun je ervoor kiezen om karton te gebruiken voor het verzenden van pakketten, verpakken van producten of voor het verhuizen van producten. Dat zijn niet de enige mogelijkheden die je met karton hebt. Het materiaal is ook zeer makkelijk te bedrukken en wordt daardoor volop gebruikt als marketing materiaal of promotie materiaal. In deze blog gaan wij je meer vertellen over karton, de bedrukking hiervan en welke soorten karton je hebt. Verder, geven wij je tips waarop je moet letten bij het kiezen van het juiste karton.

Welk karton gebruik ik voor mijn product?

Wil je gebruik maken van karton als verpakking of bescherming materiaal? Dan is het zeer belangrijk om te kijken naar de dikte, stevigheid en duurzaamheid van karton. Zo kun je vloeibare goederen niet zomaar verpakken in standaard karton want dan gaat het lekken en dat is niet de bedoeling. Voor vloeibare goederen zou je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een extra beschermende laag die ervoor zorgt dat dit vloeibare product niet door het karton heen lekt. Wil je karton gebruiken voor het verpakken van koekjes of snoepjes? Zoek dan eerst uit wat het gewicht is en stel op basis daarvan je keuze vast. Houd hier ook rekening met transporteren van het product. Vragen die je hierbij kan stellen zijn: “Hoe ga ik het product in de winkel krijgen?”, “Hoe bescherm ik het product?” en “Moet mijn product tegen een stootje kunnen?”.

Stevig karton met een unieke constructie

Karton kan ook gebruikt worden voor het creëren van meubels, voorwerpen of zelfs winkel reclame materiaal. De keuze van het karton is hier net zoals bij het verpakken van goederen afhankelijk van de stevigheid en het doel wat je ermee wilt bereiken. Voor stevige objecten die een lange levensduur dienen te hebben wordt aangeraden gebruik te maken van extra stevig karton. Een voorbeeld hiervan is honingraatkarton en dit soort materiaal kenmerkt zich door de sterke draagkracht. Deze draagkracht wordt gecreëerd door de zeshoekige constructie waarmee dit materiaal gemaakt is. Honingraatkarton is eenvoudig te bedrukken en zorgt voor een mooie afwerking. De print kan er goed op bedrukt worden waardoor de afbeelding of print duidelijk te zien is.

Honingraatkarton bedrukking

Er zijn dus veel mogelijkheden om karton te bedrukken. Ben je op zoek naar karton met een hoge stevigheid voor het bedrukken van je karton. Dan is honingraatkarton de juiste keuze om voor dit doel te gebruiken. De stevigheid en unieke vorming zorgen voor een hoge draagkracht waardoor goederen minder snel stuk gaan, en een langere levensduur hebben.

https://endlessbranding.com/honingraatkarton/