DHZ website
Image default
Bedrijven

4 tips om een VCA cursus tot een succes te maken

Wordt je binnenkort door je werkgever op VCA cursus gestuurd? Of heb je op eigen initiatief besloten een VCA-certificaat te willen halen? Of ben je als werkgever op zoek om voor je medewerkers een VCA cursus te vinden?

Als je je VCA-certificaat wilt halen, dan ben hier aan het juiste adres. In deze blog geven we je vier tips die je zullen helpen om je VCA cursus tot een succes te maken.

1. Zorg ervoor dat je de basis begrijpt

Als eerste is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de basis begrijpt voordat je aan de cursus begint. Dit betekent dat je een goed begrip moet hebben van de veiligheidsvoorschriften en hoe die op jouw werkplek van toepassing zijn. Als je ergens niet zeker van bent, vraag dan je instructeur om hulp.

2. Wees niet bang om vragen te stellen

Er zal tijdens de cursus genoeg zijn waar je vragen over hebt. Sommige mensen zijn bang om deze te stellen. Dit is echter nergens voor nodig. De instructeurs zijn er om je te helpen. Zij zullen met plezier je vragen beantwoorden.

3. Neem de tijd

Neem rustig de tijd. Het is belangrijk dat je alle stof begrijpt voordat je verder gaat met het volgende onderwerp. Haastige spoed is zelden goed. Misschien maak je daardoor belangrijke informatie of maak je fouten.

4. Oefen wat je geleerd hebt

De vierde tip is om te oefenen wat je tijdens de cursus hebt geleerd. Dit betekent dat je in de praktijk zult moeten brengen wat je tijdens de training hebt geleerd. Probeer mogelijkheden te vinden om je nieuwe kennis en vaardigheden in je dagelijks werk te gebruiken. Door dit te doen zul je beter voorbereid zijn op het VCA-examen.

Met deze tips ga jij je VCA cursus tot een succes maken. Of als je medewerkers hebt die je op VCA cursus stuurt, dan zullen zij hun VCA examen met vlag en wimpel halen aan de hand van deze tips.