DHZ website
Image default
Auto's en Motoren

Wat zijn de voordelen van een auto leasen?

Het leasen van een auto is tegenwoordig een populaire keuze onder veel automobilisten. En dat is niet zo gek: een auto leasen brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Zo kun je met een private lease auto voor een vast bedrag per maand een splinternieuwe wagen rijden! Dit is voor veel mensen een betere deal dan voor een hoog bedrag een nieuwe auto kopen. Benieuwd naar de andere voordelen van leasen? Wij zetten ze hier allemaal voor jou op een rijtje.

Je rijdt altijd in een nieuwe auto

Een van de grootste voordelen van een auto leasen is dat je met een private lease keuze de hebt uit de allernieuwste automodellen. In plaats van al je spaarcenten neer te moeten leggen voor een nieuwe wagen, kun je bij een lease tegen een maandelijks tarief ook in een nieuwe auto rijden. Je kunt met een leasecontract zelfs geregeld van auto wisselen. Met een lease weet je dus zeker dat je altijd keuze hebt uit de nieuwste auto’s.

Duidelijk maandbedrag

Een ander groot voordeel van het leasen van een auto is dat je altijd precies weet waar je aan toe bent wat jouw uitgaven voor de auto betreft. Je betaalt elke maand hetzelfde vaste bedrag voor de lease-auto. Dit is inclusief kosten voor de verzekeringen, het onderhoud, de belastingen en de jaarlijkse keuringen. Ook wordt schade aan de wagen snel gerepareerd en valt dit onder de maandelijkse dekking. Je hoeft dus eigenlijk alleen nog maar te tanken!

Je zit nooit zonder auto

Met private lease ben jij er zeker van dat je altijd een auto tot je beschikking hebt. Moet jouw auto worden gerepareerd? Dan krijg je een vervangende auto tot jouw eigen wagen klaar is. Is de lease-auto echt helemaal kapot? Dan krijg je direct een nieuwe wagen. Als je een eigen auto koopt en er gebeurt iets met de wagen zit je vaak een hele tijd zonder auto. In dat opzicht weet je dat je met een lease dus altijd meteen de weg weer op kunt.

Tweedekans auto

Bij een lease kun je voor een lager tarief ook kiezen voor een iets oudere wagen. Dit wordt ook wel een ‘tweedekans auto’ genoemd: oftewel een gebruikte lease-auto. Dit betekent niet dat er iets mis is met de wagen. Alle lease-auto’s verkeren in prima staat, anders worden ze niet opnieuw aangeboden. Vaak komen ze weer op de markt omdat de vorige gebruiker de auto heeft ingeruild voor een nieuwer model. Handig als je wil leasen, maar een iets kleiner budget hebt!