DHZ website
Image default
Toerisme

9 erfgoedwandelingen langs de kust

visit blankenberge

Aan onze Belgische kust zijn er veel wandel- en fietsroutes waar enthousiaste wandelaars dol op zullen zijn. Maar voor degenen onder jullie die nog niet klaar zijn voor een paar uur natuurtrekking, hebben we hieronder een aantal traditionele trekkingen opgesomd die je wat geschiedenis zullen leren tijdens je trektocht. Educatieve reizen plus gezonde activiteiten … klinkt als muziek in je oren, toch?

Blankenberge

De moeite waard om stadspaden te bezoeken die je door het leven van Beaumond leiden. Deze route neemt je mee langs verschillende gebouwen uit het schoonheidstijdperk. Talloze keramische tegeltableaus zijn verwerkt in de buitenmuren en bekwame ijzerkunst, die je terugvoeren naar de geschiedenis. Daarna stelen de oude vissershuizen en paravang graag de show. U kunt een wandeling over de zeewering maken om de route te beëindigen, waar u de pier en de vuurtoren kunt bezoeken, en terugkeert naar het San Rogus-gebied in Art Nouveau-stijl.

Bredene

Ontdek het unieke van Bredner tijdens deze reis. De wandeling begint bij de visserskapel en zet meteen de toon voor de hele wandeling. Langs de zandduinen van verschillende campings vind je toeristen uit kuststeden. Deze route voert je ook langs enkele architectonische juweeltjes die in het verleden werden beschouwd als het begin van een nieuwe badplaats.

De Haan

In de romantische sfeer van De Haan laat je je verwennen met de unieke charme van deze badplaats. Je begint je route vanaf het historische treinstation en passeert verschillende pittoreske villa’s en villa’s. Soms word je verwend door de modernistische stijl in moderne architectuur.

De Panne

De Panne wordt ondergedompeld in vele architectonische verrassingen. Traditionele villa’s en moderne villa’s verschijnen afwisselend. Daarnaast voert deze route je door het natuurlijke zandduinterrein en hoge zandduintoppen die koste wat het kost door de gemeente worden beschermd. Een wandeling zal zeker uw aandacht trekken!

Knokke-Heist

Deze wandelroute laat je de mooiste hoekjes van Duinbergen zien. Prachtige duinreliëfs, groene tuinen en kronkelende wegen. Deze badplaats moet voor veel mensen tijdens het bouwproces een oase van rust worden. Ontdek een echt tuinresort dat groen perfect combineert met dorre stranden en duinen.

Koksijde

De traditionele wandelroute dompelt je onder in de geschiedenis van de jongste badplaats aan de westkust. Vanaf het VVV-kantoor aan de zeedijk loop je door vele pittoreske straatjes. U maakt kennis met de lange geschiedenis van het idyllische Sint-Idesbald, ooit een spannende thuishaven voor veel kunstenaars en vissers.

Middelkerke – Westende

Deze wandelroute is geen traditionele route, maar een interessante activiteit! Ze zal je een aantal hedendaagse kunstwerken laten zien die je zeker leuk zult vinden. Ze neemt je mee door de geschiedenis van Middelkerke en de gewone karakters van die tijd. Je tour begint met verschillende villa’s en hotels, en dan keer je via de verandaduinen terug naar het centrum.

Oostende

Een badplaats waar moderne architectuur tot bloei komt. Deze route neemt je mee om enkele moderne schatten te bewonderen en enkele kunstwerken uit het Belle-tijdperk te gebruiken! Geschiedenis onderwijzen in deze populaire kuststad.

Zeebrugge

Deze wandelroute laat zien waarom Zeebrugge de hoofdstad van Vis is. Je route voert je door charmante havens en laat je kennismaken met enkele van de leiders in kustgemeenten. Je kunt ook het prachtige uitzicht op het observatiedek zien en dineren in de cafés van de oude vissershaven.

Er zijn veel opties om je eerste erfgoedreis te beginnen. Wie weet weet u niets en kunt u snel andere badplaatsen aan uw boodschappenlijstje toevoegen!

https://www.dergatsjev.be/2020/07/blankenberge-zeedijk-strand.html