DHZ website
Image default
Auto's en Motoren

Autogarage Nunspeet: een groot onderhoud en een klein onderhoud, wat is het verschil?

Eigenaars van een auto zullen er al regelmatig mee te maken hebben gekregen. Om de zoveel tijd moet je met je wagen naar een autogarage Nunspeet voor een onderhoud. De ene keer voor een klein onderhoud, de andere keer voor een groot onderhoud. Maar wat is het verschil? En om de hoeveel tijd is een onderhoud aan de orde?

Wat is het verschil tussen een klein en groot onderhoud?

Als je een autogarage Nunspeet belt voor een afspraak voor een onderhoud voor je wagen, dan krijg je vaak de vraag: een groot of een klein onderhoud? Het verschil is nochtans eenvoudig. Bij een klein onderhoud wordt de olie en de oliefilter ververst. Bij een groot onderhoud checkt de autogarage Nunspeet alle vloeistoffen van de wagen. Van de olie tot de koelvloeistof, remvloeistof en de olie van de versnellingsbak. In de meeste gevallen zal hij ook een nieuwe lucht- en interieurfilter plaatsen. Net door deze vervangstukken is de kostprijs van een groot onderhoud vaak een pak hoger dan die van een klein onderhoud.

Wanneer is een onderhoud aan de orde?

Of een onderhoud aan de orde is bij je wagen hangt af van de kilometerstand en de leeftijd van je wagen. Een garagist zal je vaak op de hoogte brengen wanneer een volgend onderhoud noodzakelijk is. Over het algemeen geldt de vuistregel dat een klein onderhoud nodig is als je auto er 15000 kilometer heeft opzitten sinds zijn laatste beurt. Rijd je maar heel weinig, dan ga je best één keer per jaar langs bij je autogarage Nunspeet.

Voor een groot onderhoud wordt gerekend op 30000 kilometer of om de twee jaar als je weinig kilometers maakt met je wagen.

Is er een geschikt moment voor een onderhoud?

Tenzij een onderhoud dringend aan de orde is, zijn er momenten waarop je beter het onderhoud van je wagen inplant. Het handigste moment is om dit te doen vlak voor je naar de keuring moet met je auto. Op deze manier staat je auto helemaal op punt en kan je garagist nog een laatste check-up doen zodat je wagen vlot gekeurd wordt.