DHZ website
Image default
Bedrijven

Beleef overgordijnen zelf!

Overgordijnen is een soort raamdecoratie die vaak wordt gecombineerd met andere raamdecoratie zoals rolgordijnen, jaloezieën of vitrage gordijnen. De naam zegt het al, een overgordijn, het zijn gordijnen die voor/over andere raamdecoratie hangen. Hierdoor kun je profiteren van twee soorten raamdecoratie en het helemaal zo inrichten zoals je zelf wilt. De overgordijnen bestaan uit een dikke verduisterende stof. Hierdoor kun je de ruimte ook nog eens verduisteren mocht je dat willen, daarnaast hebben ze een isolerende functie.

Isoleren met overgordijnen

Door de dikke stof die de overgordijnen hebben, zijn ze ideaal om te isoleren voor tempratuur en geluid. Door de grote oppervlakte van de overgordijnen vangen ze geluidsgolven op, hierdoor heb je minder last van het geluid van buiten. In de zomer houden de overgordijnen de warmte juist buiten, in de winter werkt dit natuurlijk andersom, dan blijft de warmte juist in huis. Door de overgordijnen te combineren met andere raamdecoratie kun je gebruik maken van de dubbele isolatie.

Het profiteren van dubbele raamdecoratie

Ben je aan het twijfelen tussen bijvoorbeeld rolgordijnen, jaloezieën, plisségordijnen of normale gordijnen? Dan maken de overgordijnen je keuze een stuk makkelijker. Je kunt namelijk gaan voor de overgordijnen en een andere type raamdecoratie. Door twee verschillende raamdecoraties te gebruiken kun je profiteren van meerdere en verschillende voordelen. Een erg populaire combinatie in bijvoorbeeld een woonkamer zijn vitrage gordijnen samen met overgordijnen. Zo houd je overdag je zicht naar buiten maar kun je dit altijd afsluiten wanneer je maar wilt. Ook zie je de overgordijnen veel gecombineerd met rolgordijnen. In een slaapkamer is dit ideaal, hiermee verduister je je kamer volledig waardoor je kunt genieten van je nachtrust, zonder wakker te worden van het licht dat van buiten komt.

De voordelen van overgordijnen

De verduisterende gordijnen, hoe de overgordijnen ook nog wel genoemd worden, hebben meerdere functies zoals hierboven beschreven, hieronder heb ik de belangrijkste voordelen nog even op een rijtje gezet.

–        De isolerende functie; De overgordijnen spelen zeker een rol voor de temperatuur in huis. Dankzij de dikke stof creëer je een isolerende laag wat de warmte juist binnen- of buitenhoudt.

–        De geluidswerende werking; door de grote oppervlakte en de dikte vangt een overgordijn geluidsgolven op, hierdoor heb je veel minder last van het geluid van buiten en wordt je akoestiek verbetert.

–        De gordijnen geven een klassieke en sfeervolle sfeer, hierdoor creëer je een gezellige, warme en ontspannen sfeer in huis.

De overgordijnen zijn prachtig en passen in bij iedere huisstijl. Je kunt ze eenvoudig bedienen, hierdoor kun je gebruik maken van verschillende raamdecoratie. De raamdecoratie van ilumio raamdecoratie is van goede kwaliteit en gaat lang mee. Op de site vind je nog meer informatie over alle soorten raamdecoratie.