DHZ website
Image default
Huishoudelijk

De juiste stofzuiger kiezen, waar let u op?

Een stofzuiger is een essentieel apparaat voor elk huis. Hij houdt niet alleen uw vloeren schoon en stofvrij, maar verlengt ook de levensduur van uw tapijten. Met zoveel verschillende soorten en modellen stofzuigers op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke stofzuiger voor u geschikt is. Hier volgen enkele tips om u te helpen de juiste stofzuiger voor uw huis te kiezen.

Grootte en gewicht

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een stofzuiger is de grootte en het gewicht. Als u veel trappen in huis hebt, of als u van plan bent uw auto ermee schoon te maken, zult u een lichtgewicht model willen kiezen dat gemakkelijk te dragen is. Heeft u daarentegen vooral hardhouten vloeren, dan kan een zwaarder model geschikter zijn, omdat het meer zuigkracht heeft.

Snoerloos of met snoer?

Een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een stofzuiger is of u een snoerloos of een snoerloos model wilt. Snoerloze stofzuigers zijn erg handig omdat u zich dan vrij kunt bewegen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over de stekker in het stopcontact. Ze zijn echter minder krachtig dan stofzuigers met snoer en de batterijen moeten regelmatig worden opgeladen. Voorbeelden van snoerloze stofzuigers zijn handstofzuigers en steelstofzuigers. Stofzuigers met snoer zijn krachtiger, maar u bent beperkt door de lengte van het snoer. Op zoek naar een geschikt model? Bekijk eens het ruime aanbod van EziClean. Op deze website vindt u diverse stofzuigers in verschillende prijsklassen. Bovendien ontvangt u standaard drie jaar garantie op uw nieuwe stofzuiger. 

In zakken of zonder zakken?

Stofzuigers zijn er in zak- of zakloze modellen. Voor stofzuigers met zakken moet u vervangende zakken kopen als ze vol zijn, maar ze houden stof en vuil meestal beter vast. Stofzuigers zonder zak hoeven niet te worden vervangen, maar ze zijn soms moeilijker te legen en vangen mogelijk niet al het stof en vuil op. 

Er zijn veel factoren om te overwegen bij het kiezen van een stofzuiger. De belangrijkste factoren zijn grootte en gewicht, krachtbron en type zak. Als u al deze factoren hebt overwogen, kunt u uw opties beperken en de beste stofzuiger voor uw behoeften kiezen.