DHZ website
Image default
Hobby en vrije tijd

De werking van drukknopen

Drukknopen zijn bekend sinds de jaren 1920 en zijn als accessoires onmisbaar voor mensen die zich bezighouden met fournituren, kleding of mode accessoires maken. Blouses, broeken, paraplu’s, etuis, jurken, jassen en ook leren tassen zijn bijna altijd voorzien van knopen, waarbij de drukknoop een van de populairste varianten is. Een drukknoop bestaat uit twee belangrijke onderdelen, namelijk een klik gedeelte en een bevestiging gedeelte, ook wel bekend als het mannetjes-vrouwtjesprincipe. Deze twee onderdelen kunnen in elkaar geklikt worden en ook eenvoudig weer losgetrokken worden.

 

Enkele belangrijke voordelen van dit type knopen

Het is vooral het gebruiksgemak van de drukknop die dit type knoop interessant maakt: afhankelijk van de drukkracht kun je dit soort knop erg eenvoudig openen en sluiten. Met name als je haast hebt zijn is een knoop die je eenvoudig kunt openen en sluiten een hele fijne optie. Je klikt snel de knopen van je jas dicht en kunt er vandoor gaan. Of, andersom: je kunt een kledingstuk, paraplu of ander gebruiksvoorwerp gemakkelijk afsluiten door gebruik te maken van een drukknoopsysteem.

 

Soorten knopen: er valt genoeg te kiezen!

Op het gebied van drukknopen is er veel keuze. Allereerst is er variatie aan materialen. Zo worden er drukknopen van metaal, koper, nikkel en kunststof gemaakt. Je kunt dus kiezen uit diverse soorten knopen, al naar gelang jouw persoonlijke voorkeuren. Naast verschil in materiaal is er natuurlijk de nodige variatie als het gaat om de vorm, grootte en uitstraling van drukknopen. Voor een paraplu wordt doorgaans een ander type knopen gebruikt dan voor een jurk of blouse. En zo is er nog meer variatie voor wie op zoek is naar de juiste knopen. Denk aan formaten, kleuren, maar ook aan de drukkracht van de knoop.

 

Bestel nu jouw drukknopen online

Bekijk nu online alle knoop soorten die er zijn. Bestellen kan voordelig online via onze webshop. Wil je de scherpste prijs, bestel dan een grootverpakking en profiteer van de lage prijzen.