DHZ website
Image default
Internet

Is een website op maat het echt waard?

Je business begint bij een website op maat

Ben jij een startende ondernemer en heb je nog geen website op maat voor je business? Dan wordt het de hoogste tijd dat je deze keuze overweegt. Je gaat er namelijk onwijs veel baat bij hebben om een uniek platform te hebben dat anders is dan dat van je concurrenten. Zeer waarschijnlijk heb jij al een marketingstrategie uitgedacht of weet je in ieder geval wie je doelgroep is. Deze doelgroep moet je goed in je achterhoofd houden als je een website op maat laat maken. Het beste kun je daarvoor een professioneel bureau inschakelen. Zij hebben veel ervaring op dit gebied en weten precies wat deze tijd online goed scoort en welke zaken je moet vermijden. Zeker in het begin is het lastig om alle ballen tegelijkertijd hoog te houden. Je wil eigenlijk meer aandacht besteden aan bepaalde zaken, maar de tijd is daar gewoonweg niet naar. Kies daarom voor een website laten maken op maat. Zo heb jij wel de resultaten, maar niet de lasten.

De plek om bezoekers te overtuigen

Als startende ondernemer vertrouw jij op dit moment waarschijnlijk op een select groepje mensen dat in jouw netwerk zit. Dat is helemaal prima voor nu, maar biedt niet gegarandeerd een vitale toekomst voor je bedrijf. Daarom moet je zorgen dat er meer mensen van je bestaan afweten. Een website laten maken op maat zorgt dat jij een basis hebt waarop je mensen kunt opvangen. Deze website kun je vervolgens inzetten in je marketingcampagnes om te zorgen voor veel nieuwe aanwas.

Een unieke website zorgt voor meer conversies

Hoewel dit geen hard causaal verband is, kun je er toch wel vanuit gaan dat hier waarheid in zit. Als jij zorgt voor een website waarop je iets anders biedt dan je concurrenten, zullen de bezoekers sneller bij jou converteren. Het is hier vooral van belang dat je inspeelt op de problemen en behoeften van je doelgroep. Jouw aanbod moet de perfecte oplossing zijn voor hen en je website moet daarop inrichten worden. Maak het geen marketingpraat, maar zorg ervoor dat de bezoeker echt de meerwaarde van jouw aanbod en jullie samenwerking inziet. Pas als je inzet op die emotionele waarde, ben je uniek ten opzichte van je concurrenten. En als andere partijen dit nalaten, ga jij zeker goed converteren.

Ga voor een aansluitende huisstijl

Je website op maat laten maken betekent ook dat er een huisstijl ontworpen wordt. Dit gaat dan over het kleurgebruik, een logo, het lettertype en nog veel meer. Het is de stijl die inherent is aan jouw business. Zorg er daarom ook voor dat je in al je uitingen consequent dezelfde huisstijl hanteert. Denk hierbij aan je website, maar ook aan social media, e-mail en zelfs televisiereclames of posters. Op een gegeven moment gaan mensen jouw huisstijl associëren met je business. Zij hoeven de tekst van de uiting dan niet eens te lezen om al aan jouw bedrijf te denken. Als zij dan op zoek gaan naar jouw website moet je zorgen dat deze op maat voor hen is en dat zij gemakkelijk en snel kunnen vinden wat zij zoeken.

https://www.mijnonlinestart.nl/