DHZ website
Image default
Dienstverlening

Ontzorging middels een elementenbegroting en een bouwcalculator

Een groot bouwproject kan een bron van onzekerheid zijn, maar maatregelen zoals een elementenbegroting of een bouwcalculator kunnen een hoop van deze zorgen voor u weg nemen. Er zijn namelijk veel facetten van een bouwproject die kunnen leiden tot zorgen. Denk aan het budget: hoeveel gaat alles kosten en zijn er nog onverwachte kosten? Maar ook de uitvoer van het project: plan ik alles wel optimaal in? Het fundament van een succesvol bouwproject wordt gelegd tijdens de ontwerp- en planfase. Als u dit tot in de puntjes goed, verzorgd en in veel detail uitvoert, zult u hier later tijdens het project een hoop profijt van hebben. Het neemt dus niet alleen maar onzekerheid weg, alhoewel dit wel een fijne bijkomstigheid is. Ook een elementenbegroting en een bouwcalculator kunnen u ontzorgen. Hoe zit dit? 

Minder zorgen dankzij een elementenbegroting en een bouwcalculator

Voor het opstellen van een elementenbegroting zijn een aantal cruciale gegevens nodig. Hierbij kunt u denken aan gegevens omtrent de constructie, het programma van eisen en het benodigde materiaal. Deze gegevens zullen bekend zijn tijdens de definitieve ontwerpfase, waarna hierop gebaseerd een elementenbegroting opgesteld kan worden. Deze verschaft u meer inzicht in de kosten van het project. Daarnaast kun u uzelf meer overzicht geven, en uw zorgen verminderen, door een bouwcalculator uit te laten voeren. Hierbij wordt een 3D model opgesteld aan de hand waarvan u meer geïnformeerde beslissingen kunt nemen op allerlei fronten. Het gaat hierbij niet alleen om kosten, maar om de algehele planning en diverse andere beslissingen. Een bouwcalculator kan hierbij veel voor u betekenen. 

Voor welk calculatiebureau kies ik?

Er zijn vele calculatiebureaus waar u uit kunt kiezen, maar er zijn weinigen die zowel een elementenbegroting als een bouwcalculator zo grond en accuraat kunnen uitvoeren als Kiewiet Bouwadvies. Voor zowel particulieren als zakelijke klanten zijn zij daarom een uitstekende keuze.

Gerelateerde artikelen

Een betrouwbare aannemer in Leiden vinden

Kunststof 3-assig of 5-assig CNC laten frezen

Ga lekker op vakantie, ook als alleenstaande