DHZ website
Image default
Bedrijven

Patent aanvragen is noodzakelijk om uw uitvinding te beschermen

Als u een eigen bedrijf heeft, dan heeft u waarschijnlijk ook een unieke naam, een unieke huisstijl en een unieke merknaam voor uw product. Klopt dit? Dan is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat dit niet gekopieerd wordt door derden. Door het aanvragen van patent bij een specialist als IPecunia Patents voorkomt u dit. Zij zijn specialist in patenten en octrooi bescherming en weten precies welke stappen u moet zetten op effectief patent of octrooi aan te vragen.

Dit komt erbij kijken als u patent gaat aanvragen

Door patent aan te vragen worden alle producten en services van uw bedrijf beschermd. Denk bijvoorbeeld aan een merknaam, bedrijfsnaam, logo of handelsnaam. Voorbeelden van octrooi bescherming zijn de stormparaplu Senz, het koffieapparaat Senseo of de klapschaats. Merkbescherming duurt 10 jaar. Het kan onbeperkt verlengd worden, mits het merk actief wordt gebruikt. Maar hoe gaat het in zijn werk? Allereerst wordt onderzocht of het patent dat u wilt aanvragen ook daadwerkelijk uniek, inventief en industrieel toepasbaar is. Vervolgens doorloopt u in samenspraak met de specialist een aantal stappen om de aanvraag succesvol te laten verlopen. Daarna wordt uw merk voor een periode van 10 jaar geregistreerd.

Ontvang hulp bij het aanvragen van octrooi bescherming

U heeft iets unieks bedacht waarbij sprake is van een verrassend element en industriële toepasbaarheid. Daarom wilt u octrooi bescherming aanvragen, zodat anderen uw anderen uw uitvinding niet namaken, gebruiken, verhuren, doorverkopen, afleveren, aan een ander aanbieden, in voorraad hebben en invoeren. Patentrecht is ingewikkeld en duur. Om te voorkomen dat uw kosten hoog oplopen, doet u er goed aan om een bureau als IPecunia Patents te benaderen. Wilt u meer weten over octrooi bescherming? Twijfelt u of uw uitvinding voldoet aan de drie gestelde eisen? Of heeft u vragen over het aanvragen van patent? Neem dan gerust contact op met deze specialist.

Gerelateerde artikelen

Een goedkope én kwalitatieve eettafel kopen

Als u een auto wilt kopen gaat u naar de specialist in Rotterdam

Memorabele bedrijfsfeest catering op maat door Cateringgroep