DHZ website
Image default
Vakantie

Wat te zien in Riga?

Riga, de hoofdstad van Tsjechië. De vraag ‘wat te zien in Riga?’ wordt veel gesteld en daar is een heel gemakkelijk antwoord op te geven. Het is een stad waar je ontzettend veel kunt beleven, waar het bruist van de leuke restaurants en barretjes waar de inwoners veel te vinden zijn, maar waar ook toeristen massaal gebruik van maken. Je zou misschien niet zo snel denken aan een bezoekje aan een stad in het Oosten van Europa, maar steeds meer worden de toeristen er naar toe getrokken en zeker niet met een rare reden. De reden dat deze steden steeds bekender worden onder toeristen, is dat deze allemaal een zeer uitgebreid aanbod hebben van activiteiten die hier te doen zijn. Dat betekent dat er duidelijk een verschil te zien is tussen deze steden in het Oosten van Europa ten opzichte van bijvoorbeeld steden in het Zuiden van Europa, zoals Barcelona, Milaan of Rome.

Boeken

Nu je je afvraagt wat te zien in Riga? is het zeker de moeite waard om daar eens een kijkje in te gaan nemen. Als je al hebt geboekt naar deze mooie stad, dan wordt het zeker tijd dat je kijkt naar wat de mogelijkheden zijn om te gaan doen, om zo alvast de nodige voorbereidingen te treffen en je alvast te gaan verheugen op de stedentrip die je gaat maken. Het is niet altijd even makkelijk om te zorgen dat je bijvoorbeeld nog een kaartje krijgt voor een bepaald museum of een theatervoorstelling. Als je dat op tijd regelt, weet je zeker dat je nog plek hebt.

Shoppen

Wat te zien in Riga is een brede vraag met een breed antwoord. Naast het snuiven van cultuur in deze mooie stad, kan je er ook terecht voor het shoppen in de grote- en ook kleinere winkelstraten waar het aanbod enorm is en waar iedereen zich prima kan vermaken.