DHZ website
Image default
Vakantie

Bezoek het beste van twee werelden, land en zee in Sardinië, Italië

Dit Italiaanse Mediterraanse eiland biedt niet alleen veel waterattracties maar ook land waar de Romeinse veroveraars historische steden en tempels bouwden. Ontdek kastelen en pittoreske grotten te midden van de witte zandstranden en ongerepte wateren van het eiland Sardinië.

De steden en dorpen op Sardinië liggen redelijk ver van elkaar vandaan dus het is verstandig om een auto te huren om zo het eiland te verkennen. Het openbaar vervoer is goed en er is weinig verkeer. Je kunt makkelijk een auto huren bij de vele verhuurbedrijven in steden zoals bijvoorbeeld Olbia, Alghero, Pula en Oristano.

Om een auto te huren moet je een paspoort en een internationaal rijbewijs bezitten, lees hier meer. Een auto inclusief aansprakelijkheidsverzekering kost ongeveer tussen de $30,- en $70,-.

Ontdek de overblijfselen van stenen torens die rond 1500 voor Christus gebouwd zijn, locaties die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan en musea waar je de geschiedenis van het eiland kan bekijken. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden waarbij je niet nat wordt op een rijtje gezet.

Bezoek belangrijke historische plekken

Veel toeristen bezoeken Cagliari en het zuiden van Sardinië als eerste. Als je meer wil weten over de historie kun je het Piazza della Constituzione en Bastione San Remy bezoeken. De oude stad van Nora is hier dichtbij. Deze stad is beïnvloed door veroveraars zoals de Feniciërs en Romeinen.

Andere historische bezienswaardigheden:

 1. Nuraghe Su Nuraxi, UNESCO
 2. Nuraghe Losa
 3. Arzachena Prehistoric Sites
 4. Santa Cristina Nuraghe en de Holy Well
 5. Nuraghe Santu Antine.
 6. Sant’Andrea Priu
 7. Burgos Castle
 8. Castello della Fava
 9. Tharros

Bezoek verschillende musea op Sardinië

Voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis zijn er musea over archeologische vondsten, handgemaakte vondsten en zelfs tentoonstellingen over magie en tovenarij. Ook kun je er een museum vinden dat opgedragen is aan de eerste vrouw die een Nobelprijs kreeg in de literatuur: Grazia Deledda.

Bezoek deze musea:

 1. National Archaeological Museum
 2. Giovanni Marongiu Civic Museum
 3. Museo Deleddiano
 4. Museum of Mediterranean Masks
 5. Multimedia Museum of Canto a Tenore

Maak een rit langs verschillende bezienswaardigheden

Je kunt een taxi nemen of een auto huren om bezienswaardigheden te bezoeken op Sardinië. Van poorten en valleien tot eilanden die dichtbij liggen en steden. Sardinië heeft prachtige plekken en een interessante geschiedenis.

Deze plaatsen kun je bezoeken:

 1. Costa Smeralda
 2. Porto Cervo
 3. Alghero
 4. Bosa
 5. Maddalena Islands
 6. Castelsardo
 7. Sassari

Geniet van de natuurwonders van dit eiland

Als je een korte break wilt kun je de historische tuinen van Sardinië bezoeken. Ook kun je een grot bezoeken waar je speleologie kunt doen of je kunt gaan hiken langs de vele paden. Als je echt avontuurlijk bent, waarom ga je dan niet rotsklimmen of zeilen?

 1. Klimmen bij Via Ferrata del Cabirol
 2. Zeil langs één van de vele kustlijnen
 3. Hiken bij Gola Su Gorropu
 4. Speleologie in Neptune’s Grotto
 5. Relax in Parco di san Leonardo di Siete Fuentes
 6. Wandel in een openluchtmuseum bij Orto botanico
https://www.autoitaly.nl