DHZ website
Image default
Woningen

Wil je een gietvloer in de woonkamer?

Een gietvloer woonkamer wordt de laatste tijd heel erg veel gebruikt. Het is een erg praktische vloer, en vooral ook duurzaam. Het is geschikt voor als er kinderen of huisdieren rondlopen, en het hoeft niet duur te zijn. De gietvloeren zijn er in meerdere prijsklassen te krijgen, waardoor er altijd wel iets bij zit dat bij jouw huis past. De vloer kan tegen een stootje, maar door de industriële betonlook gietvloer zal het niet eens opvallen dat er iets op is gekomen. Er zijn ook een hoop verschillende soorten gietvloeren te krijgen. Zo zijn er gietvloeren waar polyurethaan in is verwerkt, of de vloer is cementgebonden.

Welke gietvloer is het beste?

De gietvloer woonkamer die je wilt hebben kan van een hoop dingen afhangen. Alle gietvloeren zijn duurzaam, maar de uitstraling kan verschillen. Een gietvloer met een betonlook of gewoon een effen kleur zorgt ervoor dat de hele kamer er strak uit komt te zien. Deze soort gietvloeren zijn echter wel wat kwetsbaarder dan een echte industriele gietvloer van beton. Het is wel goed om te weten dat gietvloeren op dit moment een echte trend zijn, en dat trends na een tijdje ook er weer uitgaan. Mocht je hieraan mee willen doen, dan zal het verstandig zijn om een neutrale kleur te pakken.

Waar je rekening mee moet houden

Als je ervoor kiest om de gietvloer te laten leggen in de woonkamer, moet je er rekening mee houden dat je deze niet kan gebruiken. De woonkamer moet helemaal leeg worden gehaald, en het leggen kan best een lange tijd zijn. Er moeten meerdere lagen gelegd worden van de vloer, maar ondertussen moet de vloer ook de kans krijgen om te drogen. Hierdoor ben je een hele lange tijd bezig met het leggen van de vloer, en is de kans ook groter dat er in die tijd wat vuil naar binnenkomt.