DHZ website
Image default
Dienstverlening

Zelf de perfecte groepenkast samenstellen in je meterkast

Je kan zelf de perfecte groepenkast zelf samenstellen. Je kan de groepenkast precies zo maken dat het perfect in de meterkast kan. Je kan kiezen wat allemaal op de groepenkast gaat. Echt alles dus ook welke kleur je het wilt hebben en of je dus een 1 fase of een 3 fase wilt hebben. Je kan het zelf dus echt allemaal kiezen en de elektriciens die installeren het voor je. De groepenkast moet je afstellen op je meterkast, want je mag geen grotere groepenkast hebben dan dat je meterkast is. In de meterkast zit allemaal verschillende soorten elektronica. Je moet dus goed kijken dat er niks mis is met je meterkast. 

Veel ongelukken

Je kan snel ongelukken krijgen als je meterkast van binnen en buiten niet goed is. De meterkast moet goed kijken of er geen water doorheen kan gaan. De meeste ongelukken in mensen hun huis komt ook door apparaten die ze niet goed schoonmaken. De apparaten zitten wel allemaal vast aan de groepenkast die in de meterkast zit. De meest voorkomende ongeluk is dat in de wasdroger veel stof in kan verzamelen. Wanneer al het stof veel te heet kan worden kunnen er vlammen ontstaan in je huis. De meeste voorkomende ongeluk in de meterkast zelf is dat er water in de meterkast kan vallen. 

Badkamer  

negen van de tien keer is de oorzaak van lekkage door de badkamer. Het water kan uit de badkamer stromen en zo door de vloer naar beneden vallen. De meeste meterkasten zitten dichtbij de badkamer. Er is geen reden voor dat de meterkast dichtbij de badkamer is. De meterkast kan je goed beveiligen om door per maand het steeds te bekijken of alles nog goed is of het door een specialist het te laten bekijken.