DHZ website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Administratie uitbesteden kan geheel of gedeeltelijk

De administratie uitbesteden kan geheel of gedeeltelijk. Dit betekent dat u ervoor kunt kiezen om echt alle administratieve taken uit te laten voeren door een administratiekantoor, maar dat u er ook voor kunt kiezen om een deel van de administratieve taken zelf uit te blijven voeren. Deze keuze is natuurlijk helemaal aan u.

De administratie geheel of deels uitbesteden

Bedrijven kunnen tegenwoordig zelf bepalen in hoeverre zij de administratie uitbesteden. Het is mogelijk om de totale administratie uit te besteden, maar u kunt er ook voor kiezen om slechts een deel uit te besteden. Steeds meer administratiekantoren bieden hierin maatwerk mogelijkheden. Een ervaren administratiekantoor, zoals Valk Administraties, kan u uiteraard ook adviseren over de manier waarop u de administratie uitbesteedt.

Een deel van de administratie uitbesteden

Er zijn bedrijven die slechts een deel van de administratie uitbesteden. In de meeste gevallen laten zij onder meer prognoses en jaarrekeningen opstellen door een administratiekantoor. Daarnaast besteden zij ook de salarisadministratie uit. Het doen van de belastingaangiften, zowel de omzetbelastingaangifte als de aangifte inkomstenbelasting, voeren zij dan zelf uit. Dit zijn voor de meesten dan ook de taken die het minst tijd kosten.

De totale administratie uitbesteden

Uiteraard zijn er ook bedrijven die de totale administratie uitbesteden. Een belangrijk voordeel hiervan is wel dat de hele administratie door één (contact)persoon geregeld wordt. Hierdoor is er altijd zekerheid dat alles compleet is en dat er geen zaken over het hoofd worden gezien.

Hoe bepaalt u wat het best bij u past?

De administratie uitbesteden is één ding. Het bepalen wat u precies gaat uitbesteden is iets anders. Hiervoor is het belangrijk om goed te kijken naar hoeveel tijd het u kost om de diverse werkzaamheden te verrichten. Zo weet u ook wat het u oplevert als u deze taken niet zelf zou hoeven doen. Vervolgens zet u hier de kosten van het administratiekantoor tegenover. Moet u relatief veel extra betalen voor het ook laten verzorgen van de aangiften en kunt u dit relatief snel zelf doen? Dan kan het de moeite waard zijn om dit niet uit te besteden. Kost het u juist minder dan wanneer u het zelf doet? Dan is het verstandig om de administratie uit te besteden.

https://valkadministraties.nl