DHZ website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een agrarisch makelaar helpt u vooruit

Makelaardij is geen statisch beroep. Niet elke makelaar heeft kennis van dezelfde zaken, er zijn namelijk meerdere specialisaties waar een makelaar voor kan kiezen. Zo is er bijvoorbeeld de agrarische makelaar, die zichzelf heeft gespecialiseerd in het verkopen, aankopen en taxeren van boerderijen van alle soorten en maten. Bij dit soort vastgoed komt meer kijken dan bij een reguliere woning. Wat een agrarisch makelaar doet leest u in dit artikel.

 

De kenmerken en bijzonderheden van een agrarisch bedrijf begrijpen

Voor reguliere makelaars is het belangrijk om te weten hoe dicht een woning zich bevindt bij scholen, openbaar vervoer, ziekenhuizen etc. Bij een agrarisch bedrijf zijn deze zaken minder belangrijk, en zal de agrarische makelaar zich meer focussen op een gerichte taxatie van het land, de woning en andere belangrijke zaken waar de agrariër zelf vaak niet aan denkt.

 

Een ervaren makelaar in het taxeren van landgoed

Een makelaar die gespecialiseerd is in de agrarische sector heeft veel ervaring met transacties op dit gebied, en heeft vele waardebepalingen onder zijn riem waar hij ervaring heeft opgedaan. Hierdoor wordt het steeds makkelijk om zaken op waarde te schatten, waar de reguliere makelaar hier veel moeite mee zou hebben.  Tegenwoordig wordt door boeren veel meer gebruik gemaakt van duurzame energietoepassingen zoals biogasinstallaties en zonnepanelen, die de agrarisch makelaar ook meeneemt voor een precieze taxatie. 

Een makelaar die minder praat en meer luistert

Bij de aankoop van een agrarisch landgoed zijn er veel meer zaken die meespelen en wensen die klanten kunnen hebben. Voor de agrarische makelaar is het belangrijk om al deze wensen tot zich te nemen, en ermee aan de slag te gaan. Het is dan ook wel zo fijn als u al uw wensen kwijt kunt bij iemand die uw situatie begrijpt.

Zoals u heeft gelezen is een agrarisch makelaar meer dan gewoon een makelaar voor boeren. Wat uw wensen ook zijn, op het gebied van boerderijen en landschappen zit u helemaal goed met een agrarisch makelaar van VSO Makelaars.

 

Gerelateerde artikelen

Moderne supplier management software voor goed contractmanagement

Schakel een professioneel calculatiebureau in voor het in kaart brengen van uw bouwkosten

Vergaderen op bijzondere vergaderlocaties werkt beter