DHZ website
Image default
Financieel

Alles financiëel makkelijk geregeld hebben? Hier 3 tips

Voor ZZP’ers is de administratie wat ingewikkelder dan voor mensen die in loondienst werken. ZZP’ers moeten namelijk zelf alle administratie verwerken. Dit wordt ook wel boekhouden genoemd. De boekhouding is alleen een taak die vaak wordt uitgesteld en dat is niet zo handig. Ben je benieuwd hoe je de boekhouding makkelijker kan maken voor jezelf? Lees dan gerust hieronder verder.

 

Gebruik een boekhoudprogramma 

 

Je kan ervoor kiezen om jouw boekhouding helemaal zelf te doen. Toch is dit voor veel mensen een grote opgave, omdat het veel werk is. Als je jouw boekhouding niet wil uitbesteden, kan je misschien een online boekhoudprogramma gaan gebruiken. Dit is een systeem dat helemaal ontworpen is om het boekhouden een stuk simpeler te maken. 

 

Een boekhoudprogramma kent veel voordelen. Veel boekhoudprogramma’s gebruiken verschillende applicaties die het boekhouden makkelijker maken. Zo heb je een applicatie die je kan gebruiken voor alle bonnen die je nog moet verwerken. Je kan met die applicatie namelijk een foto maken van de bon. De bon kan je vervolgens weggooien, want je hebt er een foto van gemaakt. Op deze manier kan je heel makkelijk een overzicht behouden op één plek. 

 

Schakel een goede boekhouder in

 

Een andere manier om de boekhouding een stuk leuker te maken, is door het helemaal uit te besteden aan een boekhouder. Een boekhouder is namelijk gespecialiseerd in deze taak. Je kan ook een online boekhouder gebruiken in combinatie met het online boekhoudprogramma. Het fijne hieraan is dat je samen met de boekhouder kan afspreken welke taken hij van jou overneemt. 

 

Over het algemeen zal jij alleen de gegevens moeten aanleveren. De boekhouder kan vervolgens met deze gegevens aan de slag. Een boekhouder Hilversum kan vervolgens jouw facturen inboeken en ervoor zorgen dat de bonnen worden verwerkt. Wanneer je een online boekhoudprogramma gebruikt, kan je ook altijd zelf kijken hoe het staat met jouw administratie. Je kan dus nog enigszins controle behouden. 

 

Houd alle uren goed bij

 

Voor ZZP’ers is het altijd verstandig om de uren bij te houden per klant. Als ZZP’er heb je namelijk geen vaste werktijden waardoor je misschien het overzicht kan verliezen. Om een goede factuur te kunnen sturen, zal je natuurlijk wel moeten weten hoeveel uur je bezig bent geweest voor de klant. Op die manier kan je pas het totaalbedrag berekenen.

 

De urenregistratie kan je makkelijk bijhouden als je gebruik maakt van een boekhoudprogramma. Gebruik jij dit niet? Dan kan je de uren bijhouden in een schrift of online. Het is heel makkelijk om een schema te maken. Maak het vooral niet te ingewikkeld. Zorg ervoor dat je het bestand altijd bij je hebt en vergeet deze niet in te vullen.