DHZ website
Image default
Financieel

Dit zijn de voor- en nadelen van geld lenen voor je bedrijf

Wil je binnenkort jouw bedrijf uitbreiden? Dan zal je daar wel geld voor moeten hebben. Met het geld kan je vervolgens kleine of grote investeringen doen. Om een investering te kunnen doen, kan je een zakelijke lening aanvragen. Deze zakelijke lening kan je onder andere gebruiken voor de aanschaf van machines. Maar ben je momenteel benieuwd naar de voor- en nadelen van een zakelijke lening? Zoek dan niet meer verder, want die voor- en nadelen kan je hieronder vinden. Lees dus snel verder. 

 

Bijkomende rente

 

Een voordeel van een zakelijke lening heeft te maken met de rente. De rente van een zakelijke lening wordt namelijk van tevoren bepaald voor de gehele looptijd. De looptijd is gewoon de tijd waarin jij de zakelijke lening moet terugbetalen. Doordat de rente al vaststaat voor de looptijd krijg jij niet opeens te maken met andere vaste lasten voor het terugbetalen van de zakelijke lening. Je hebt dus het voordeel dat je al voor de hele looptijd weet hoeveel geld je moet terugbetalen aan de bank voor de zakelijke lening. 

 

Makkelijke aanvraag

 

Een groot voordeel van een zakelijke lening is dat je deze tegenwoordig online kan aanvragen. Als je naar de bank gaat, ben je gegarandeerd meer tijd kwijt aan het aanvragen van de zakelijke lening. Een aanvraag online doen is overigens niet moeilijk, want het spreekt allemaal voor zich. Je hoeft alleen een account aan te maken en enkele documenten klaar te leggen. Dan ben je er helemaal klaar voor.

 

Bepaalde voorwaarden

 

Elke soort van zakelijk financieren heeft eigen voorwaarden. Dit kan een nadeel zijn, want niet elk bedrijf voldoet aan alle voorwaarden. Dit betekent dat je misschien heel enthousiast bent om een zakelijke lening aan te vragen, maar dat je niet in de aanmerking komt. Om die reden is het altijd belangrijk dat je van tevoren gaat kijken of je wel voldoet aan de voorwaarden. Over het algemeen kan je deze voorwaarden online vinden. Lukt het je niet? Dan kan je contact opnemen met een adviseur die jou kan helpen. 

 

Éénmalige uitbetaling

 

Een nadeel van een zakelijke lening is dat het draait om een geldbedrag dat jij ontvangt. Bij een zakelijk krediet kan je geld blijven opnemen zolang je het reeds geleende geldbedrag hebt terugbetaald. Bij een zakelijke lening kan dit dus niet. Je krijgt maar één geldbedrag en daar moet je het mee doen. Wil je toch meer geld lenen? Dan moet je het hele proces weer vanaf nul starten om een nieuwe zakelijke lening aan te vragen. Ben je op zoek naar een zakelijke financiering waarbij je wel steeds geld kan lenen? Dan kan je beter kiezen voor een zakelijk krediet.