DHZ website
Image default
Bedrijven

Alles over een groen container huren

Wanneer u uw tuin of iets ander gaat verbouwen waarbij veel groenafval vrij komt is het erg aan te raden om een groen container te huren. In een groen container mag u al het groenafval afvoeren. Het fijne aan een groen container huren is dat de container gebracht en opgehaald wordt door het bedrijf waar u deze besteld. Echter zijn er verschillende belangrijke feiten over een groen container. Zo mogen niet alle groene afval stoffen erin gedeponeerd worden. Bent u benieuwd naar welke stoffen afgevoerd mogen worden? Lees dan snel verder voor meer informatie rondom groen afvalcontainers!

 

Wat mag er wel en niet in?

Gaat u een groen container huren? Dan is het erg belangrijk om te weten welke afvalstoffen er wel en niet in mogen. De volgende afvalstoffen mogen afgevoerd worden in een groen container: Takken van bomen, snoei en maaiafval, hooi en stro dat niet meer gebruikt hoeft te worden, plantenresten, struiken en GFT-afval. GFT-afval staat voor groente-, fruit- en tuinafval. Hierbij hebben we het over resten van groenten, fruit en aardappelen, resten van gekookt eten, vlees- en visresten (inclusief graten, schelpen en botjes), pinda- en notendoppen, eierschalen, plantaardige olie, gestold vet, onkruid, klein snoeiafval, gemaaid gras en bladeren. Er zijn ook verschillende afvalstoffen die niet in de groen container mogen. In een groen container mogen geen steen, zand, grond, kunstgras, bewerkt hout en ander afval dan groenafval afgevoerd worden.

 

 

Praktische informatie

Wanneer u een groen container wilt huren is het belangrijk om een schatting te maken van de hoeveelheid afval u gaat afvoeren. Een groen afval container bestaat uit 4 verschillende maten. Deze maten zijn 3m³, 6m³, 10m³ en gesloten 10m³. Daarnaast mag een container langer op locatie blijven staan zodat u langer de tijd hebt om al het afval af te voeren. Dat zit vaak ook inbegrepen bij de prijs die u betaald voor het huren van een groen container. De milieutoeslagen zitten ook inbegrepen in de prijs, net zoals de kosten van het brengen en ophalen. Dit verschilt echter van hoe ver u woont vanaf de plaats van het bedrijf. Wij wensen u alvast veel succes met het opruimen van al uw groen afval.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/