De voordelen van een Thermapen

De Thermapen: waarom is het zo geweldig? Een Thermapen is de thermometer van deze tijd, het gebruikt een betere technologie dan de traditionele sonde-thermometer om de temperatuur te meten. De Thermapen gebruikt hiervoor een zogenaamde thermokoppel-sensor. En worden gebruik in professionele keukens, maar ook in andere voedselindustrieën, waar het verkrijgen van een snelle, nauwkeurige temperatuurmeting belangrijk is.

Wat is het verschil tussen dit stukje technologie en een direct-lezen thermometer? Wel, de constant afleesbare thermometer geeft nooit direct weer, het duurt 20 tot 30 seconden om de temperatuur nauwkeurig te kunnen aflezen. Dit kan een drama veroorzaken in de kooktijd, wanneer de grill of oven geopend moet blijven om te meten. De Thermapen geeft de juiste temperatuur direct weer.

Sommige vleesbereidingen vragen de perfecte temperatuur.

We hoeven geen wetenschappers te zijn om een rosbief te bereiden. Maar de juiste temperatuur kunnen meten, zorgt wel voor het smakelijkste en sappigste stuk vlees. Neem bijvoorbeeld een gemiddelde rosbief van 800 gram. Laat deze 20 minuten buiten de koelkast op temperatuur komen. Bak deze 12 minuten op 200℃, verlaag de oventemperatuur naar 180℃ om een goed resultaat te krijgen en bak nog is 8 minuten lang door. De Thermapen is de ultieme “tool” om bijvoorbeeld de perfecte rosbief te krijgen.

Willen we de rosbief wat roder van binnen, zullen we ons moeten houden aan een kerntemperatuur van 48 tot 51℃, maar hebben we hem liever wat rosé dan zal de kern 51 tot 54℃ moeten zijn. Dit zijn kritische temperaturen die zeer belangrijk zijn. Willen we het gerecht niet verpesten en altijd op safe gaan, gebruik dan een Thermapen. Er zijn heel veel gerechten die kritische temperaturen vereisen, zonder dit handige keuken gereedschap is het niet duidelijk met de temperatuur.

De Thermapen, snel en direct.

De Thermapen kan niet in de oven worden achtergelaten. De ovendeur moet open om een lezing te krijgen. Maar het voordeel van de Thermapen is dat deze zo snel is dat we direct de temperatuur kunnen aflezen, zodat we een minimaal warmteverlies hebben. Zijn er meerdere porties in de oven, geen probleem, door de snelle aflezing zijn direct alle porties te meten van temperatuur. Het is ook perfect voor grote stukken vlees, zoals varkens- schouders of hammen, kalkoenen of een flinke rosbief. Met de Thermapen wordt de exacte temperatuur gemeten op verschillende plekken.

De Thermapen zorgt voor zelfvertrouwen.

Experimenteer met een Thermapen en krijg zelfvertrouwen. Leer snel een stuk gebraden vlees of een heel gevogelte te controleren op verschillende plaatsen en diepten om de algehele voortgang tijdens het koken te meten. Alleen de zeer snelle en gevoelige thermometer als de Thermapen kan de exacte temperatuur aan de punt weergeven. Voor multitasking van verschillende recepten in uw keuken, gebruik dan een Thermapen. Door zijn directe temperatuurweergave is deze overal te benutten. Handig, afwasbaar met de roterende display in verschillende standen te gebruiken en antimicrobiële bescherming is dit een “must” voor elke keuken. Bestel hem vandaag nog in onze webshop.

https://www.thermapen.nl/