DHZ website
Image default
Auto's en Motoren

Ford Fiesta tweedehands kopen, waar moet je op letten?

Een Ford Fiesta tweedehands kopen? Dan is het zeker aan te raden om dit artikel aandachtig te bestuderen. In dit artikel zullen we kort stilstaan waar je allemaal op moet letten zodat je zeker weet dat je geen miskoop begaat.

Denk aan de additionele kosten

Het Ford Fiesta tweedehands kopen is een eenmalige investering, maar hier gaan over het algemeen meer kosten mee gepaard dan je in eerste instantie zou denken. Zo moet je maandelijks rekening houden met een autoverzekering, wegenbelasting, onderhoudskosten en brandstofkosten. Mocht je op het punt staan om een Ford Fiesta te kopen, dan is het aan te raden om bovenstaande kosten inzichtelijk te krijgen zodat je achteraf niet voor verrassingen te staan komt.

Welke brandstof nodig?

Voordat je besluit een Ford Fiesta tweedehands te kopen is het aan te raden om inzichtelijk te krijgen hoeveel kilometers je rijdt. Als je namelijk veel kilometers maakt, is het gebruikelijker om een diesel auto aan te schaffen. Als je besluit om een diesel te gaan rijden, ga je over het algemeen wel meer wegenbelasting betalen. Om deze reden is het aan te raden om voor de aanschaf van een auto inzichtelijk te krijgen hoeveel kilometers je ongeveer op jaarbasis zult maken.

Check altijd de historie van de auto

Heb jij een tweedehands Ford Fiesta op het oog? Dan is het altijd aan te raden om de historie van de auto te bekijken. Check altijd de autoverleden om een miskoop te voorkomen. Hierbij is het goed om aandacht te besteden aan de APK-vervaldatum en de onderhoudshistorie. Op basis van deze informatie kun je namelijk goed bepalen of een auto een miskoop is of niet. Je wilt natuurlijk geen auto kopen die een schadeverleden heeft, want de pechhulp auto inschakelen is iets waar je niet op zit te wachten.