Geen bonen in deze rundvlees Chili! Het vlees is gekookt met aroma’s en daarna gebakken met vuur geroosterde tomaten, chilipoeder en cacao. Daarnaast gebruiken we rode uien en witte uien in dit recept.
Ingrediënten
– 1 kilo gehakt
– 1 rode ui en 1 witte ui, gesneden
– 3 teentjes knoflook, geperst
– 1 jalapeño (haal de zaden en de stengel eruit, zo is hij minder pittig), fijn gesneden
– zout en peper
– 2 theelepeltjes chilipoeder
– 2 theelepeltjes cacaopoeder
– 2 theelepeltjes tomatenpuree
– 1 pot vuur geroosterde blokjes tomaat
– 2 kopjes kippenbouillon
– zure room en bieslook voor garneren
Bereiden
- Zet een grote pan op het vuur. Voeg hier wat olijfolie en het gehakt aan toe. Bak dit en breek het ondertussen in kleine stukjes met een lepel. Gaar in ongeveer 6 minuten. Leg het gehakt op wat keukenpapier om uit te lekken. Hou 1 lepel vet en gooi de rest weg.
- Draai het vuur wat lager. Voeg hier de gesneden ui, knoflook, jalapeno, zout en peper aan toe. Kook totdat de uien glazig zijn. Dit duurt ongeveer 6 minuten. Voeg daarna de chilipoeder, cacaopoeder en tomatenpuree toe. Kook dit voor nog eens 2 minuten.
- Voeg als laatste de tomaten, kippenbouillon en gehakt toe. Breng aan de kook en draai het vuur daarna lager (middel-hoog) en laat het sudderen. In 25 tot 30 munuten is de saus ingedikt. Breng daarna op smaak met zout en peper. Garneer met zure room en bieslook.
Tips
Chili kan in een luchtdicht bakje voor 3 dagen in de koelkast bewaard worden. In die vriezer tot wel 3 maanden.
|