DHZ website
Image default
Banen en opleidingen

Hier is het enige antwoord dat ik heb gevonden

werk zoeken

Hier is het enige antwoord dat ik vond: in die dagen, zo lijkt het, zagen ze niets verkeerds in geïnteresseerd te zijn in alles in de ondermaanse wereld. Ik kwam geen enkel bewijs tegen dat Aristoteles werd berispt dat hij, als denker, te verspreid was. Franklin verdedigde zichzelf niet, omdat niemand hem met claims aanviel. Goethe voelde zich niet schuldig omdat hij romans, tragedies en poëzie schreef, zich bezighield met regeringsactiviteiten, de wetten van de optica bestudeerde en gaandeweg God weet wat nog meer, – tenslotte nam niemand hem dit kwalijk.

Een echte openbaring!

Het is niet haalbaar om de tijden en omgeving van genieën na te bootsen, maar ik dacht dat het mogelijk was om een ​​informele gemeenschap te creëren die een gevoel van steun en verbondenheid zou geven. Ik heb een naam voor mensen zoals wij – scanners. Scanners – aangezien we niet halsoverkop verslaafd raken, scannen we onze omgeving op zoek naar alles wat ons interesseert. Toen, in 1994, schreef ik uitvoerig over scanners in mijn boek Dreaming Is Not Harmful [2]. Ik hoopte dat dit onderwerp zou worden opgemerkt. Maar ik had zo’n resonantie niet verwacht.

Zodra het boek uitkwam, stroomden de brieven binnen. Ten eerste honderden. Tien jaar later ging de rekening naar duizenden, en ik krijg ze nu. Bijna elke letter zegt hetzelfde: “Ik ben een scanner! Wat een opluchting! Ik dacht tenslotte dat ik gewoon onhoudbaar was … lui … saboteur … oppervlakkig … verliezer … zwakke wil … “- je kunt de lijst zelf voortzetten.

Mijn correspondenten waren enorm dankbaar dat ze hun imago in een positief daglicht zagen – waarschijnlijk de eerste keer dat ze het tegenkwamen. Jarenlang hebben ze geleden, in een poging te begrijpen waarom ze zo anders zijn dan iedereen die ze kennen. Ze waren in de war en voelden zich jarenlang nutteloos. Velen wendden zich tot psychotherapeuten voor hulp, maar weinigen waren in staat de gebruikelijke aanbevelingen op te volgen – om een ​​bepaalde cursus te kiezen en zich eraan te houden. Ze begrepen niet waarom ze geen geschikt beroep konden vinden, en keer op keer beschreven ze hetzelfde plot: elke interessante baan werd al snel ondraaglijk saai. En soms bereikte het niet eens het begin van de activiteit.

Scanners die niet naar werk en carrière streefden, hadden niet minder problemen – ze hadden te veel keuze. Waar kan de ziel op rusten? Neem deel aan literaire creativiteit … of misschien schilderen? Reizen? Uw eigen kleine bedrijf aan huis beginnen? Ze wilden niet één gebied uitkiezen, ze wilden alles bestrijken. Waarom kunnen ze niet ergens bij stoppen en lang genoeg volhouden om af te maken waar ze aan begonnen zijn? Ze begrepen niet hoe ze hiermee om moesten gaan, en na verloop van tijd kwamen ze tot de conclusie dat ze op de een of andere manier verkeerd waren gearrangeerd.

Maar alles ging op een andere manier open toen ze zichzelf herkenden in mijn boek. Zoals een lezer schreef: “Ik kon er niet achter komen wie ik was en dacht dat ik alles verkeerd deed. Nu, na het lezen over scanners, weet ik dat dit niet zo is! “

Wat ik heb geschreven, reageert op velen levendig. Het woord werd gevonden en de scanners begonnen de waarheid te beseffen: ze zijn in orde. Ze gedragen zich anders, omdat ze echt anders zijn – dit idee verklaarde veel en werd daarom meteen door hen geaccepteerd. Goede start.

https://www.vindazo.be