DHZ website
Image default
Dienstverlening

Hoe een cloud werkplek van een Managed Service Provider uw werk flexibeler maakt

Bent u bekend met het concept van een cloud werkplek? Misschien herkent u het wel: u woont een flink eind van uw werk vandaag en elke dag moet u meer dan een uur op en neer pendelen naar werk. Sommige ochtenden is het moeilijker dan andere ochtenden om vroeg uit bed te komen voor een nieuwe werkdag. Maar wist u dat het tegenwoordig makkelijker dan ooit is om te werken waar en wanneer u dat wilt? Dankzij een cloud werkplek van een Managed Service Provider kunt u overal werken. Vanuit huis, een werkplek in de buurt, de bibliotheek, uw favoriete koffiebar en ga zo maar door. Zolang er een werkende internetverbinding aanwezig is, is het voor u en uw werknemers mogelijk om gewoon te werken. Wat zijn de mogelijkheden van een cloud werkplek voor u? Dat vertellen we u in dit artikel.

Uw bestanden altijd bij de hand

Er zijn diverse bedrijven die u (en uw werknemers) kunnen helpen bij het opzetten van een cloud werkplek. Cloudiction is hier een goed voorbeeld van. Een dergelijke digitale werkplek kan namelijk een hoop voordelen opleveren. Zoals hierboven al benoemd werd, kunt u voortaan werken waar het u het beste uitkomt. Hoe werkt dat dan precies? Een cloud zorgt er voor dat u uw bestanden altijd bij de hand hebt. Alles wat u nodig hebt is een werkende internetverbinding op uw locatie. De bestanden staan namelijk online opgeslagen, op de servers van de Managed Service Provider wiens services u gebruikt. Hierdoor heeft u altijd toegang tot uw bestanden. Dit zijn tevens de meest recente versies van de bestanden. In het geval van een crash worden de laatste versies van uw werk behouden. U verliest niets.

Kies voor een goed IT bedrijf

Het is belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt, zodra u de overstap wilt maken naar de cloud. U zit immers niet te wachten op een server die altijd plat ligt of een IT bedrijf dat speelt met uw privégegevens. Cloudiction, een Managed Service Provider, is een aanrader op dit vlak. Wilt u meer weten of heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met de specialisten van dit bedrijf.