DHZ website
Image default
Winkelen

Hoe zit het met de actieradius van de elektrische fiets tegenwoordig

Wanneer er wordt gesproken over elektrische fietsen hebben mensen het vaak over de actieradius van de elektrische fiets. Bij het aanschaffen van een elektrische fiets is het belangrijk dat je kijkt naar of de actieradius wel geschikt is voor de afstanden die jij van plan bent om af te leggen. Wil jij nou ook een geschikte elektrische fiets kopen met een goede actieradius? Lees dan hier waar je op moet letten.

Wat zegt de actieradius over je elektrische fiets?

De actieradius van een elektrische fiets geeft aan hoeveel kilometer je kan fietsen voordat de accu van je fiets leeg is. Je kan ervoor kiezen om de accu op je elektrische fiets te vervangen met een accu die een grotere capaciteit heeft. Hoe hoger de capaciteit van de accu, hoe meer elektriciteit er kan worden opgeslagen en dus meer kilometers je kan afleggen.

Let op! Deze factoren beïnvloeden je actieradius

Hoe hoog de actieradius van je elektrische fiets is, hangt af van verschillende factoren zoals:

  • Het ondersteuningsniveau van je motor

  • De leeftijd van de accu

  • De spanning in je banden

  • Hoe snel je op je elektrische fiets rijdt

  • De weersomstandigheden waarin je fiets

Het is van hoog belang om je elektrische fiets regelmatig te laten controleren en een onderhoudsbeurt te geven, zodat je veilig gebruik kan blijven maken van je elektrische fiets.

Een hogere actieradius behalen? Schaf dan een nieuwe accu aan

Merk je dat jouw accu toch niet zo lang meegaat zoals je gehoopt had? Dan kan je deze zonder enig probleem laten vervangen. Om de actieradius van je elektrische fiets te verhogen, heb je een accu nodig met hogere capaciteit dan wat je nu gebruikt. Zorgt er daarom voor dat je weet wat de huidige actieradius is van elektrische fiets, zodat je de juiste accu met een hogere capaciteit kan aanschaffen voor je elektrische fiets.