DHZ website
Image default
Business

Hierdoor heeft muziek de wereld overgenomen

In het dagelijks leven ontkom je er niet aan. Tijdens mijn dagelijkse wandeling viel het mij op. Ik zet geen stap uit huis zonder in bezit te zijn van een koptelefoon of oortjes. In de huidige samenleving lijkt geen mens meer gewend te zijn aan de stilte. Elke stille toon moet gestild worden door het beluisteren van muziek.

Terwijl ik richting de stad liep, besefte ik mij dat ik vergeten was mijn koptelefoon mee te nemen. Onbewust ben ik op anderen gaan letten. Tot mijn verbazing waren vrijwel alle hardlopers, fietsers en wandelaars voorzien van muziek. Ongelooflijk hoe de wereld zo afhankelijk van muziek is geworden.

Oorzaak gevolg

Hoe kan het dat muziek binnen enkele jaren onmisbaar is op elke locatie. Bij een etentje houdt de achtergrondmuziek de sfeer erin, op een personeelsfeest is een dj inhuren essentieel en tijdens het sporten is er geen fitnessgoeroe te zien zonder koptelefoon. Uit onderzoek blijkt dat muziek door diverse redenen als belangrijk wordt ervaren.

Emotieloos of extreme emotie?

Zo blijkt muziek onder meer een pijnverzachtende eigenschap te hebben. Muziek zou zodoende afleiding bieden, dat pijn zou worden verlicht. Wellicht dat paracetamol over enkele jaren volledig vervangen is door muziek?

Daarnaast heeft muziek een positief effect op het humeur. Het luisteren naar wat nummertjes zou dopamine vrijmaken in het lichaam. Dit stofje is verantwoordelijk voor een geluksgevoel.

Prestaties verbeteren door wat songs

Muziek blijkt ook een enorme creativiteitsbooster te zijn. Gedurende het beluisteren van muziek kun je lekker bezig blijven met wat activiteiten, waardoor verschillende gebieden in de hersenen worden geprikkeld en de creativiteit wordt gestimuleerd.

Vriendenkring, familiekring of een danskring

Net zoals taal, lijkt muziek ook een verbintenis te vormen. Luisteraars van dezelfde artiest zullen zo verbonden worden. muziek speelt in op het gevoel van de mens en roept herinneringen op. Des te leuker als je erachter komt dat een ander ook naar die artiest luistert.

http://artisticproductions.nl