DHZ website
Image default
Banen en opleidingen

Ik kom terug: hoe ga ik weer aan het werk

Omdat we ook een lage start hebben. U begrijpt natuurlijk dat het tijd is om weer in actie te komen. Scroll door Instagram, Facebook – er is zoveel te doen … Honderden dingen zullen je afleiden en je kostbare prestatie wegnemen, maar geef niet toe! Hoe verdrinken we dit uitstelgedrag?

Geen paniek

Je bent niet de enige – iedereen heeft het moeilijk nadat hij naar zijn werk is gegaan. Zelfs op Medusa schreven ze vandaag over “depressie na de vakantie”, wat eigenlijk helemaal geen depressie is en alleen maar doet alsof. Haast u niet om een ​​ontslagbrief te schrijven of de moeilijkste taken te pakken. Adem uit en ga weer aan het werk. Hier zijn onze bescheiden

Een beloning, ik heb een beloning nodig

Er is geen beloning zonder werk, er is geen overwinning zonder inspanning, en een strijd gewonnen zonder enig risico. Probeer te begrijpen waarom u uw werk doet, wie er baat bij heeft en hoe. De gedachte dat “als de sterren branden, iemand het nodig heeft”, zal je dag opvrolijken. Motiveer jezelf met kleine beloningen, bijvoorbeeld: “Ik zal een rapport maken – eet een chocola of koop een nieuw boek.” De prijzen bleken saai te zijn, nou, je bedenkt iets van jezelf. Wanneer u zich realiseert dat er iets leuks zal volgen op het uitgevoerde werk, verloopt het proces soepeler en gemakkelijker. De gemakkelijkste manier om jezelf te motiveren, is door je inspanningen te belonen: ga naar de film, ga naar yogalessen, kijk naar vrienden – het helpt altijd.

Niemand heeft de comfortzone geannuleerd

Is het voor jou beter om in prachtige afzondering of bij een vrolijk gezelschap te werken? Kom in het eerste geval vroeg in de eerste dagen naar je werk om tijd te hebben om in stilte tot bezinning te komen, af te stemmen op een werkstemming, naar je favoriete muziek te luisteren en gewoon plezier te hebben. Ben je altijd actief, nodig dan je collega’s uit voor een brainstorm, bespreek plannen in een vergaderruimte of ga gewoon samen lunchen – zo kom je langzaamaan terug in de realiteit van de werkdagen, en het is ook vrij pijnloos. Het hele team begon de dag met snoep. Snoepgoed zal elke dag beter maken.

Begin eenvoudig

Het is moeilijk om meteen te beginnen met werken op hetzelfde niveau als voor de vakantie. Olivier, champagne en andere oudejaars pribluda waren niet voor niets, dus alles wat je wilt is een wieg. Maar steun jezelf en begin met kleine en eenvoudige taken. Maak een takenlijst voor de dag / week / maand en voel je vrij om de eenvoudigste te doen, zodat je je hoofd leegmaakt voor het globale en opnieuw onthoudt hoe het daar allemaal wordt gedaan.

Zoek motivatie in de kleine dingen

Een nieuwe muurposter met een grappig onderschrift? Een nieuwe beker die je grootmoeder je voor het nieuwe jaar heeft gegeven? Nieuw notitieboekje? Zelfs zulke simpele dingen kunnen voor motivatie zorgen. Dus pak je plaknotities en schrijf je doel voor het jaar op – bewaar het voor je ogen. Welnu, is het tijd om het in het algemeen te formuleren?

In korte streepjes

Een andere interessante methode om de productiviteit te verhogen: probeer in intervallen van 15 minuten te werken of gebruik de Pomodoro-techniek (we hebben het hier beschreven en daar staan ​​handige timers). Misschien helpt dit je om met de routine om te gaan en op de een of andere manier de workflow nieuw leven in te blazen. En ook, de tijd op het werk gaat vrij snel voorbij, maar alleen als je je eerlijk aan het tijdschema houdt.

Afspraken annuleren

Het is een nogal dubieus idee om het jaar te beginnen met een heleboel vergaderingen. Meteen een sprong in de mond van onderhandelingen en belangrijke beslissingen. Doe het niet op deze manier. Ten eerste zijn niet alleen de eerste werkdagen zwaar voor u en heeft de zogenaamde “post-vakantie-depressie” ook uw collega’s gedekt. Ten tweede raden we aan om de eerste paar dagen goed te plannen. Serieus, dit is de beste tijd van het jaar om alles op te schrijven wat er gedaan moet worden, wat je moet bereiken, wat je moet opgeven. Nou, het is nog steeds tijd om te leren hoe u uw taken kunt prioriteren.

E-mail ontleden

Waarschijnlijk heb je veel brieven in de inbox (ha-ha! Ook ansichtkaarten met felicitaties blijven komen, toch? We weten het!). We zullen tijd moeten besteden aan het uitzoeken. Ja, je zult ook belangrijke brieven moeten beantwoorden: ze zeggen dat sommige mensen energiek teruggekeerd zijn naar hun werkplek en niet zeuren (maar dit is niet zeker). Om weer aan de slag te gaan, raden we u aan naar de laatste brieven te kijken die u heeft gestuurd: heeft u beloofd iets te doen? sturen? Zijn er ergens niet-gesloten taken? Misschien moet u bij hen beginnen.

Plan uw volgende vakantie

Niets bevalt degenen die hard werken en van reizen houden als de gedachte aan avontuur dit jaar. Probeer erachter te komen waar u heen wilt en wat u tot nu toe moet doen. Dit is een geweldige motivatie, het staat je niet toe te vergeten waarom je werkt en hoe gaaf het is om naar de zee te gaan die je dient.

Vertrek op tijd

Blijf niet hangen in de eerste dagen van het werk: hoewel er geen haast is, schakelt u geleidelijk over naar een handige werkmodus. Neem de tijd om moe te worden!

recruitment agency

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

Een hotel management opleiding op het hbo op je eigen tempo

Voor het halen van je rijbewijs moet je bij Rijschool Laren zijn

Snel je rijbewijs bij rijschool in Zoetermeer