DHZ website
Image default
Woningen

Ramen en deuren vlaams-brabant

 

Vacuüm glazen eenheid.
Over de hele wereld worden steeds meer eisen gesteld aan energiebesparing van raamconstructies. Iedereen weet dat het meest warmtegeleidende onderdeel van een kunststof raam glas is. Het heeft de hoogste thermische geleidbaarheid en contactoppervlak met de buitenlucht, en bijgevolg is het warmteverlies door het glazen oppervlak in het koude seizoen maximaal.

Warmteverlies door gewone ramen

Wat is een vacuüm-isolatieglaseenheid?
De meest perfecte thermische isolator is vacuüm, dat wil zeggen “leegte”, die werd besloten om te gebruiken als verwarming voor moderne raamconstructies. De ontwikkeling van technologie voor de fabricage van een vacuüm-isolatieglaseenheid in Duitsland en Japan is al heel lang aan de gang. Het is de moeite waard om er meer in detail over na te denken.

Om een ​​”idealiter niet-thermische” isolatieglaseenheid te verkrijgen, wordt glas met een dikte van 4 mm gebruikt. Er wordt een opening gelaten tussen twee glasplaten op afstandhouders, niet meer dan 0,5-0,7 mm dik, lucht wordt uit deze opening gepompt, er wordt een vacuüm gecreëerd – een technisch vacuüm. De constructie zelf blijkt niet dikker te zijn dan 1 cm en is al veel gemakkelijker te vervaardigen dan een drielaags glas.

Vacuüm glazen eenheid

Om de structuur bestand te maken tegen atmosferische druk, stellen de ontwikkelaars voor om een ​​bepaald aantal afstandhouders gelijkmatig in de tussenruimte te installeren. Hun diameter mag niet groter zijn dan 0,5 mm en zal daarom de transparantie van het glas niet verminderen en de zichtbaarheid niet beperken.

 

Technologische voordelen
De belangrijkste vereiste voor de productie van ramen met dubbele beglazing is het gebruik van materialen die de dichtheid van een dergelijke “sandwich” lange tijd zouden behouden. Het is noodzakelijk dat luchtmoleculen niet in de tussenruimte dringen, anders verliest de glaseenheid snel zijn thermische isolatie-eigenschappen.

In vergelijking met dubbele kamerbeglazing maakt de technologie van het gebruik van een vacuümglasunit de raamstructuur bijna 2 keer lichter, wat het op zijn beurt mogelijk maakt om een ​​raamprofiel te produceren met een minder stijf, niet-versterkt metaal. Ook worden de eisen aan de fittingen steeds minder streng.

Maar de warmtegeleidingscoëfficiënt voor drielaagse beglazing is 0,7 W (m2 MK) en kan niet meer worden verlaagd. Door het gebruik van een vacuümglaseenheid is het mogelijk om een ​​coëfficiëntwaarde van 0,5 W (vierkante MK) te bereiken. Tegelijkertijd neemt de lichttransmissie enorm toe, aangezien zelfs perfect gepolijst glas niettemin de penetratie van licht belemmert. En hoe meer glaslagen, hoe zwakker de verlichting van de kamer.

Het gebruik van vacuüm-isolatieglaseenheden wordt als veelbelovend beschouwd. In Duitsland worden deze ontwikkelingen gefinancierd door de overheid, en de start van een productielijn voor de productie ervan is gepland in 2011. En in Japan is er tegenwoordig een onderneming die vacuümbeglazing aanbiedt.

Parallel met de verbetering van de technologie voor de productie van vacuüm-isolatieglaseenheden, zijn er ontwikkelingen gaande voor de productie van een raamkozijn met een hoge mate van thermische isolatie.

Ramen en deuren vlaams-brabant

Kostprijs Glazen Deur

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0083-ramen-leverancier-vlaams-brabant.html