DHZ website
Image default
Winkelen

Soorten wandtegels voor uw huis

Als het om wandtegels gaat, zijn er verschillende soorten. Natuurlijk zorgen wandtegels in de badkamer voor een unieke sfeer. Door toevoeging van wandtegels aan de wand krijgt de badkamer een mooie uitstraling. Het maakt je ruimte ook hygiënischer. Wandtegels zijn gemakkelijk schoon te maken en zijn waterafstotend. Wanneer u online winkels zoals AFIUM bekijkt, vindt u wandtegels en tegelstrips in verschillende stijlen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren. Zwart, antraciet, wit, taupe en beige zijn een kleine greep uit de collectie. Het enige wat je hoeft te doen is de kleur te kiezen die bij de rest van je kamer past. Merk op dat elke kleur ook zijn eigen kwaliteiten heeft. Op een lichte, matte tegel vallen bijvoorbeeld krassen minder op. Ook op een donkere tegel is vuil minder zichtbaar.

Wandtegels In De Keuken

Naast de badkamer is de keuken ook zeer geschikt voor tegels voor de wand. Je plaatst ze als achterwand bij je aanrecht. Je kunt ze door de hele keuken plaatsen voor extra sfeer. Je voorziet het toilet van dezelfde tegel, waardoor je de stijl door de hele woning kunt voortzetten. Als je de wandtegels zelf in de keuken wilt plaatsen, dan kun je tegellijm bestellen om de hele tegels zelf te maken. Twijfel je over de juiste tegellijm voor je wandtegel, vraag dan zeker om advies.

Een natuursteen tegelstrip

De natuursteen tegelstrips zijn een bijzondere tegelsoort, ze worden tegen de haard of op complete wanden geplaatst. Het geeft een uniek effect aan de hele kamer. Tegelstrips zijn ook geschikt voor kleine wanden en nissen. Het breekt door de hele ruimte en geeft meer sfeer. Je kiest de kleur die goed bij de andere wandtegels past. Verder is een andere variatie op de reguliere wandtegel de tegelstrip. Hiermee wordt een strook tegels bedoeld. Een normale wandtegel is steeds hetzelfde. Elke tegel in de verpakking is even groot. De stroken variëren in hoogte en breedte. Dit geeft een heel bijzonder effect aan de muur. Kijk bij online winkels voor stroken tegels om te zien welke looks je hiermee kunt krijgen.