DHZ website
Image default
Onderwijs

Stijging in werkeloosheid

Dit jaar vindt er een grote stijging in werkeloosheid plaats. Hierdoor zijn veel mensen opzoek naar nieuw werk. Doordat er zoveel mensen op zoek zijn naar werk neemt het aanbod in banen af. Zo wordt het steeds moeilijker om werk te vinden. Dit jaar was er in het tweede kwartaal 322.000 banen minder dan in het kwartaal ervoor. Een afname van maar liefst 3 procent.

Zoek werk in een andere sector

Het is heel lastig om in deze periode werk te vinden. Je moet doorzettingsvermogen hebben. Zo moet je een vacature vinden die bij je past en hopen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Verstandig is het hierbij om niet te rekenen op het vinden van je droombaan. Zo kun je je kansen vergroten als je ook solliciteert op werk in een andere sector. Iemand die in de horeca werkt kan bijvoorbeeld ook makkelijk aan de slag in een winkel. Het is hierbij wel belangrijk dat je hierbij goed kan omschakelen.

School je bij

Deze periode is perfect om je te laten omscholen. Veel mensen willen dit al langer maar willen geen risico lopen. Nu is er alle tijd voor om je te laten omscholen. Ook dit kan bijdragen aan het vergroten van je kansen voor je baan. Ook kun je je laten bijscholen op kleinere schaal tijdens deze periode. Zo kun je een Excel training gaan volgen. Met een Excel training doe je veel basis kennis op aan Excel. Excel wordt weer veel gebruikt in bedrijven. Een groot voordeel is dat je je Excel training ook kunt toevoegen aan je cv. Zo kun je kiezen uit allerlei kleine bijscholingen cursussen. Zorg in ieder geval dat je tijdens je werkeloosheidsperiode niet niks doet. Werkgevers vinden het namelijk heel fijn wanneer sollicitanten van aanpakken houden. Ze nemen liever iemand aan die iets gedaan heeft dan iemand die stil zit.

https://compu-academy.nl/excel-training/