DHZ website
Image default
Electronica en Computers

Waarom data vernietigen met een shredder?

Het veilig wegdoen van oude apparatuur is erg belangrijk voor veel bedrijven. Op oude apparatuur kan namelijk veel data terug zijn te vinden, die u liever niet op straat wil zien liggen. Dit kan ook voorkomen bij apparatuur die kapot is, en niet meer bruikbaar is. Er zijn veel mensen in de tijd erg handig met deze apparatuur, en kunnen zo genoeg data lezen van deze niet bruikbare apparaten. Het is dus belangrijk om daar rekening mee te houden als u oude apparaten weg gaat doen. Er zijn verschillende opties voor het wegdoen van apparatuur. Deze opties worden verder in deze blog beschreven, ook wordt beschreven wat u kunt doen aan datavernietiging, en waarom partijen met een shredder de optimale oplossing om data lekken te voorkomen.

Weggooien, recyclen of laten opkopen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het wegdoen van oude elektrische apparaten. Zo kunt u ervoor kiezen om de apparaten weg te gooien bijvoorbeeld. Deze keuze wordt eigenlijk afgeraden. Het weggooien van apparaten kan slecht voor het milieu zijn, door de vele schadelijke stoffen die zich bevinden in deze apparaten. Daarnaast is het ook zonde van bepaalde onderdelen die nog wel bruikbaar zijn. Daarom is het beter om uw apparaten te laten recyclen of te laten opkopen. Er zijn verschillende bedrijven die aan It recycling, en opkopen doen. Deze bedrijven hebben ook de professionaliteit om de achtergebleven data te verwijderen of te vernietigen. Deze bedrijven hebben verschillende manieren om de data te verwijderen of te vernietigen, dus het is ook handig om te kijken naar de certificaten die een bedrijf heeft. Door te kijken naar certificatie en reviews kunt u ook beter een besluit nemen waar u voor kiest. Voor het recyclen van apparatuur betaalt u wel een bepaald bedrag aan deze partij, maar u bent dan wel af van de stof happende apparatuur, en u bent goed bezig met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Als u de computers in grote aantallen laat opkopen krijgt u vaak nog een mooie prijs voor de oude apparaten, en dit bedrag kunt u dan herinvesteren in nieuwe apparaten voor uw bedrijf.

Waarom een shredder?

Een shredder is ideaal voor het vernietigen van data. Dit komt omdat een shredder ervoor zorgt dat een datadrager in kleine stukjes wordt gemaakt. Er zijn partijen die een shredder gebruiken met stalen messen die perfect zijn voor metalen apparatuur. Deze stalen messen roteren in verschillende richtingen en zorgen ervoor dat de datadrager niet meer te zien is. Met een shredder van deze partijen worden de elektronische apparaten ook milieuverantwoord vernietigd. De schadelijke stoffen komen niet vrij, en deze partijen houden zich dus aan de zeer strenge regels voor het milieu. Door gebruik te maken van een shredder zorg je voor de optimale datavernietiging.

Dataverwijdering in plaats van datavernietiging?

Als de apparaten nog bruikbaar zijn, of onderdelen van het apparaat dan is het ook interessant om de apparaten te laten opkopen door bepaalde partijen. Deze partijen verwijderen met bepaalde software alle data die mogelijk te vinden is op deze apparaten. Daarna worden de onderdelen of de apparaten opgeknapt en weer doorverkocht. Hierdoor bent u als bedrijf ook goed bezig met het milieu, want er hoeven minder nieuwe apparaten worden gemaakt, omdat oude worden hergebruikt.