DHZ website
Image default
Beauty en verzorging

Chemische exfoliatie versus mechanische exfoliatie: welke te kiezen?

Wanneer de huid zich vernieuwt, vervelt de bovenste laag, de hoornlaag, in schilfers die zich aan het huidoppervlak kunnen ophopen, waardoor de huid er dof en futloos uitziet. Exfoliëren is een functioneel proces dat uw huid gladder maakt door dode cellen te verwijderen en frisse nieuwe huid tevoorschijn te laten komen. Exfoliëren moet echter niet overdreven zijn en is het meest effectief als het met mate gebeurt. Er bestaan twee vormen van korean skincare exfoliatie – chemische en mechanische – en beide hebben hun eigen voordelen en beperkingen, afhankelijk van uw persoonlijke huidtype.

Mechanische exfoliatie – ook bekend als fysieke exfoliatie – vertrouwt op hulpmiddelen om dode huidcellen te verwijderen en het vuil dat in de poriën zit te verwijderen. Een washandje, een speciale scrubborstel en een gezichtsscrub met een natuurlijke kraal zoals siliconen worden meestal gebruikt om de bovenste laag van de huid en alle onzuiverheden die daarbij horen te verwijderen. Als het gereedschap of de scrub echter te schurend is of als u te veel druk uitoefent, kunnen er microtearentjes in de huid ontstaan. Deze leiden tot ontstekingen en kunnen een infectie veroorzaken.

Je huid staat de hele dag bloot aan veel stress. Make-up, zweet, overtollige olie, vervuiling en bacteriën dringen allemaal je poriën binnen en zetten zich daar af om mee-eters, mee-eters en andere puistjes te creëren. Gelukkig is de huid duurzaam en bestand tegen de druk. Toch kan ze af en toe wat extra TLC gebruiken om haar gezondheid te beschermen en haar natuurlijke schoonheid terug te brengen. Koreaanse skincare exfoliëren is een manier om dat te bereiken.

Hoe u uw gezicht scrubt is net zo belangrijk als welk product u gebruikt om het te scrubben. Ga voorzichtig te werk en wees altijd vriendelijk voor uw huid. Zelfs als je een dikkere huid hebt, moet je niet scrubben of aan je huid trekken wanneer je een scrub gebruikt. Gebruik in plaats daarvan kleine ronddraaiende bewegingen om het product in het gezicht te drukken en tegelijkertijd het huidoppervlak af te vegen. Het doel is om dode huidcellen en restjes dagelijks vuil te verwijderen die op het gezicht zitten en zich een weg banen tot diep in de poriën. Het belangrijkste om te onthouden is dat dit nog steeds kan worden bereikt met zachte exfoliatie

https://kocosmo.nl/