DHZ website
Image default
Beauty en verzorging

Wat kun je doen tegen haaruitval?

Wist je dat het volkomen normaal is om dagelijks zo’n 50 tot 120 haren te verliezen? Vooral in de herfst kan het lijken alsof je haar dunner wordt. Als je wilt begrijpen waarom haaruitval gebeurt en wat je kunt doen om je weelderige haardos te behouden, lees dan verder! Wij hebben een aantal tips van de huidkliniek om die haarbos te behouden!

Gezonde voeding voor gezond haar

Je voeding heeft echt invloed op de gezondheid van je haar. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je genoeg van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitamine A, B-vitamines, vitamine C, ijzer en proteïne. Deze stoffen heb je nodig voor de groei en het behoud van gezond haar. Denk er eens over na om voedingsmiddelen zoals eieren, vis, noten, groene bladgroenten en bessen aan je dieet toe te voegen.

Haarverzorging met zorg

Het is slim om haarverzorgingsproducten te kiezen die zacht zijn voor jouw haartype. Gebruik dus geen agressieve chemicaliën en vermijd overmatig gebruik van hittebehandelingen zoals föhnen en stijltangen, want die kunnen je mooie lokken beschadigen en zelfs haaruitval veroorzaken. Oh, en probeer je haar niet te strak te trekken in staarten of vlechten, want dat kan de haarzakjes beschadigen.

Stressmanagement

We kennen het allemaal: stress kan een tol eisen van ons haar. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om met stress om te gaan. Misschien is meditatie, yoga, wat lichaamsbeweging, of gewoon tijd besteden aan ontspannende hobby’s wel iets voor jou. En vergeet niet dat een goede nachtrust wonderen doet voor je haar, dus zorg ervoor dat je genoeg slaap krijgt.

Verzorg je hoofdhuid

Een gezonde hoofdhuid is de basis voor mooi haar. Denk eraan om je hoofdhuid regelmatig te reinigen en te hydrateren, maar kies voor milde shampoos om irritatie te voorkomen. En waarom zou je jezelf niet af en toe trakteren op een ontspannende hoofdhuidmassage? Het verbetert de bloedcirculatie en geeft je haarzakjes een welverdiende boost.

Raadpleeg een professional

Inderdaad, als je merkt dat je haarverlies ernstig is of plotseling begint, is het een goed idee om een arts te raadplegen. Haaruitval kan wijzen op onderliggende medische problemen, zoals hormonale onbalans, schildklieraandoeningen of een tekort aan ijzer. Een arts kan de oorzaak van je haarverlies achterhalen en je de juiste behandeling aanbevelen. Het is belangrijk om op te merken dat soms haarverlies een teken kan zijn van een dieper gezondheidsprobleem, dus aarzel niet om hulp te zoeken als je je zorgen maakt.