DHZ website
Image default
Beauty en verzorging

Een badjas wassen? Lees hier onze tips

Badjassen zijn er in veel vormen en maten. Voor warmere en voor koudere dagen. Denk aan materialen als velours, bamboe, katoen. Een badjas is hetgeen wat u thuis laat voelen. U doet het in de ochtend of in de avond regelmatig aan en zorgt voor warmte en een comfortabel gevoel. Hoe zorgt u er nu voor dat uw badjas het langst mooi en zacht blijft? Lees snel onze tips over hoe u het beste uw badjas kunt wassen.

Hoevaak moet uw badjas gewassen worden?

Als allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoevaak uw badjas gewassen moet worden. Als u de badjas elke dag eventjes draag, is het aan te raden elke 3 dagen de badjas even te wassen. Gebruikt u de badjas na het douchen, en wordt deze dus een beetje nat. Dan is het aan te raden de badjas om de dag kort te wassen. Het is erg belangrijk dat u een natte badjas meteen uithangt, zodat deze meten kan luchten en drogen. Wanneer u de badjas in een hoekje legt, kan deze niet goed drogen. Dit is slecht voor de stof en kan voor geurtjes of zelfs schimmels zorgen door vochtigheid. Een dunne katoenen badjas is natuurlijk eerder droog, omdat deze minder vocht vasthoudt.

Handwas is altijd beter

Is de badjas niet heel erg vies? Dan is handwas altijd zachter voor materiaal dan een wasmachine. U kunt de badjas ook onder de douche of in bad zachtjes wassen, met lauw water en een zachte zeep. Sommige wasmachines hebben ook een handwas stand, of zelfs een spoelstand. Doe de badjas altijd binnenste buiten tijdens het wassen om de buitenkant en de uitstraling zo goed als mogelijk te beschermen, is het altijd aan te raden om kledingstukken binnenstebuiten te wassen.

Wasmiddelgebruik

Vloeibaar wasmiddel is altijd zachter voor uw stoffen. Vermijd het gebruik van bleekmiddel of sterke reinigers als dit niet nodig is. Het gebruik van wasverzachters is heerlijk voor een badjas, maar is niet altijd even goed voor de conditie van de stof. Overweeg dus om geen wasverzachter te gebruiken als dit niet hoeft. Tip: wasmiddel voor witte of lichte was kan ook sterk zijn of bleek bevatten. Heeft u een badjas met lichte stof? Gebruik dan wasmiddel voor gekleurde was.

Graden zijn belangrijk

40 graden wordt gezien als een temperatuur voor de dagelijkse was. Echter, is het aan te raden om badjassen te wassen op 30 graden. Dit is beter voor het milieu en het is minder schadelijk voor de stof. Veel wasmachines hebben een stand voor fijne was, gebruik deze zodat het centrifugeren ook zachter gaat.

Het drogen van uw badjas

Laat een badjas nooit nat ergens liggen. Houd de wasmachine in de gaten, of zet een timer zodat u direct de badjas uit de wasmachine kunt halen wanneer deze klaar is. Een droogtrommel kan, door de hoge temperaturen en frictie, de conditie van de stof verslechteren. Echter, u zult ook wel gemerkt hebben dat handdoeken en badjassen die niet in de droger worden gedaan heel stug, ruw en stijf aan zullen voelen. Om deze reden is het aan te raden om de badjas kort in de droogtrommel te doen met een lage temperatuur, en vervolgens verder te laten drogen door de badjas op te hangen. Kijk of de droogtrommel een stand heeft voor fijne was en houd in de dagen dat de droger niet te heet wordt. Een dunne badjas is natuurlijk eerder droog dan een dikke badjas van velours. Het is belangrijk om te weten dat een katoenen badjas pas na 5 wasbeurten zijn optimale droog eigenschappen bereikt.

Met deze tips zult u het langst genieten van uw waardevolle badjassen. Welke stof het ook is, ga voorzichtig met uw badjassen om. Het zou zonde zijn als ze snel hun kwaliteit verliezen.

https://xziir.nl/