DHZ website
Image default
Zakelijke dienstverlening

Dankzij het Metamorfoze programma blijft cultureel erfgoed bewaard

Cultureel erfgoed moet bewaard blijven; daar zijn velen het over eens. Maar hoe kunt u dit het beste conserveren? Het antwoord op deze vraag is simpel: met behulp van het Metamorfoze programma. Dit programma is namelijk door de Nederlandse overheid in het leven geroepen om het cultureel erfgoed te beschermen, zodat dit bewaard blijft voor de komende generaties. Hoe wordt dit gerealiseerd? Door middel van digitalisering. Natuurlijk is dit niet zomaar digitalisering, maar van een hele andere kwaliteit en op een grootschaliger niveau. Digitaliseren onder het Metamorfoze programma moet namelijk aan strengere eisen voldoen dan bij andere vormen van digitaliseren.

Een expert die volgens een bewezen stappenplan het erfgoed digitaliseert

Een van de bedrijven die meewerkt aan het digitaliseren onder het Metamorfoze programma is GMS. Dit bedrijf is al vanaf dag één bij het project betrokken en heeft veel ervaring met soortgelijke projecten. Voordat zij beginnen met het digitaliseren, stellen ze eerst een duidelijk projectplan op waarin alle stappen uitvoerig worden omschreven. Aan alle details wordt hierbij gedacht. Na het opstellen van dit projectplan, begint de inventarisatie en inname van de materialen. Pas na uitvoerig overleg wordt vervolgens gestart met de uitvoering, die volledig naar wens van de opdrachtgever verloopt. Het resultaat zijn digitale bestanden van uitstekende kwaliteit, waardoor het cultureel erfgoed bewaard blijft.

Schakel dit bedrijf ook voor andere digitaliseringprojecten in

U kunt GMS ook inschakelen voor andere projecten dan projecten die onder het Metamorfoze programma vallen. Ze kunnen allerlei archiefdragers voor u digitaliseren. Denk daarbij aan negatieven, boeken, dia’s en allerlei documenten. Ook tekeningen, kranten en magazines behoren tot de media die dit bedrijf professioneel kan digitaliseren. Waar u hen ook voor inschakelt; het eindresultaat is altijd van uitstekende kwaliteit. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u een vraag over bijvoorbeeld het digitaliseringproces? Neem dan contact op met de vriendelijke medewerkers van dit bedrijf. U vindt de contactgegevens op de website van GMS.

https://gmsnl.com/