DHZ website
Image default
Aanbiedingen

Een snelcursus verhuizen: de Bultman editie

Verhuizen doe je niet elke dag. Gelukkig niet! Want verhuizen vraagt veel inspanning en denkwerk. Niet alleen alles moet verhuisd worden, maar ook moet alles in de juiste volgorde en op het juiste moment aankomen op de juiste bestemming. Als je ’s ochtends al bent begonnen met inpakken terwijl je eigenlijk nog een verhuiswagen had willen huren is natuurlijk niet zo handig. Zorg er daarom dus voor dat je van tevoren een lijstje hebt opgesteld met allerlei aandachtspunten van hoe je de verhuizing wilt gaan aanpakken. Om je hierbij te helpen, vertellen wij je in deze blog hoe wij dit zouden aanpakken.

Plan stapsgewijs vooruit

Onze eerste tip is meteen de meest belangrijke: zorg ervoor dat je stap voor stap aan het werk gaat. Wanneer je van alles tegelijk aan het doen bent raak je het overzicht kwijt en loopt je verhuizing gegarandeerd in de spreekwoordelijke soep. Noteer daarom vooraf welke kamers je moet verhuizen. Doe dit op een logische volgorde die je één voor één langs kan gaan zodat deze gestructureerd leeg kunnen worden gehaald. Heb je spullen in een kamer staan die je toch niet meer voor de verhuizing gaat gebruiken? Stop deze dan alvast in een doos, hoef je daar later niet meer naar om te kijken!

Maak verstandig gebruik van verhuisdozen

Organiseer en verplaats objecten en dozen die bij elkaar horen en uit dezelfde ruimte komen op dezelfde locatie. Maak bijvoorbeeld aparte dozen aan voor boeken, kleine apparaten, kleding, servies, enzovoort. Vul de verhuisdozen ook niet te vol. Het vergroot alleen maar de kans dat de doos scheurt. Ook is het optillen van een te zware verhuisdoos niet verstandig. Je hebt namelijk een grote kans dat je daarmee je rug bezeert. Schrijf tot slot de inhoud van de doos op zowel de bovenkant als de zijkanten, zodat je in één oogopslag kunt zien wat er in welke doos zit en waar deze op de nieuwe locatie moet worden neergezet.

Huur een verhuiswagen

Bij een verhuizing ontkom je er haast niet aan om een verhuiswagen te huren. Een verhuiswagen is ideaal wanneer je naast verhuisdozen ook diverse grote meubels van de ene woning naar de andere moet verplaatsen. Een verhuiswagen huren doe je eenvoudig online op de website van Bultman.

https://www.bultman.nl