DHZ website
Image default
Particuliere dienstverlening

Hoe kom je erachter welke energieleverancier het goedkoopst is?

Het is logisch dat je je afvraagt: welke energieleverancier is het goedkoopst? Het is begrijpelijk dat je niet te veel wilt betalen voor je energierekening. Op de website van Welke Energieleverancier vergelijk je met een handige tool meerdere energieleveranciers naast elkaar. Welk pakket het meest geschikt voor je is, hangt uiteraard van je situatie en je wensen af. In Nederland is er veel verschil tussen de prijzen van energieleveranciers. En wist je dat lang niet alle energieleveranciers goed voor het milieu zijn? Kies je voor groene of grijze stroom en wil je een dubbel of enkel tarief? Dit zijn een aantal zaken waar je over na moet denken bij het kiezen van een nieuwe energieleverancier.

Stap over naar de goedkoopste energiemaatschappij

Je hebt de vergelijkingstool op de website van Welke Energieleverancier gebruikt. Als je zeker weet welke energieleverancier bij je past, wil je makkelijk overstappen naar de goedkoopste energiemaatschappij. Wist je dat dit de toekomstige energieleverancier de overstap voor je regelt? Voor je besluit over te stappen, geef je de einddatum door aan je nieuwe energieleverancier. Jouw energiecontract wordt dan opgezegd. Het is wel verstandig om rekening te houden met de overstaptijd, dit is gemiddeld zes weken. Je hebt altijd 14 dagen bedenktijd vanaf het moment dat je een energiecontract hebt aangevraagd. Zie je binnen dit termijn nog iets goedkopers? Dan is het eenvoudig om de aanvraag te annuleren en je aan te melden bij de gewenste energieleverancier.

Ontvang altijd persoonlijk advies

Heb je hulp nodig bij het overstappen naar een nieuwe energiemaatschappij? Welke Energieleverancier staat altijd voor je klaar. Zo worden er op de website al vele vragen beantwoord. Als je woning stadverwarming heeft, dan hoef je geen gas af te sluiten. Dit is relatief goedkoop. Ook als je gaat verhuizen, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Geef minstens één maand van tevoren door dat je gaat verhuizen aan je energieleverancier. Zo kan het bedrijf de nodige voorbereidingen treffen. Op de website staan nog vele andere vragen die zo snel beantwoord worden. Uiteraard kunt je ook geheel vrijblijvend contact opnemen met een van de specialisten.