DHZ website
Image default
Aanbiedingen

Laminaat met waterschade en de verzekering

Waterschade aan uw laminaat kan ontstaan door lekkage. Als er een grote hoeveelheid water of vocht op het laminaat lekt, raakt deze verzadigd en begint uit te zetten. Meestal is er nog wel enige speling aan de randen van de muren, maar lang niet genoeg voor ingetrokken vocht over een groot oppervlak van de vloer. De vloer kan geen kant op en begint op te bollen. Een dramatisch gezicht waarbij veel mensen even geen raad meer weten om het probleem op te lossen.

 

melden aan uw verzekering

Als eerste dient de verzekering op de hoogte te worden gesteld. Er wordt een schade-expert gestuurd en hij bekijkt de laminaat of houten vloer van dichtbij. Ook zal hij een rapport opstellen, en aan de hand daarvan komen tot een vergoedign die hij namens de verzekering mag uitkeren. Indien hier niets op wordt ingebracht, blijft het daarbij.

Als u tevreden bent met de uitkering is er natuurlijk niets aan de hand, maar helaas komt het ook met enige regelmaat voor dat u als gedupeerde niet echt tevreden bent met de vergoeding. Wat doet u dan? Wat zijn uw mogelijkheden? U bent immers lang niet zo goed op de hoogte van de polisvoorwaarden en de ins- en outs van uw verzekering, als de expert van de verzekering.

U heeft dus iemand nodig die dat wel is. Dat is de contra-expert. Deze expert kan u helpen bij waterschade aan uw laminaat. Hij helpt u de juiste vergoeding te ontvangen.

“Maar om zo’n expert bij mij langs te laten komen kost zeker heel veel geld”. Dit is de aanname die volstrekt logisch is. U heeft namelijk waterschade aan uw laminaat, en u wil iemand ‘inhuren’ die u kan helpen bij de vergoeding. Ja, dat kost geld, maar niet voor u.

Wie betaalt de kosten voor contra-expertise?

De contra-expert die langs komt voor de waterschade aan uw laminaat vloer, wordt betaalt door uw verzekering. dit gebeurd door middel van een declaratie. Er zijn voor u dus geen kosten voor contra-expertise. Daarbij is het dus wel belangrijk dat u verzekerd bent. Dat is overigens ook de reden waarom verzekeraars er niet zo happig op zijn om u te adviseren over de mogelijkheden van een contra-expert. Zij moeten deze contra-expert betalen en daarnaast ook nog eens in 95% van de gevallen een hogere vergoeding.

Ja, heeft u waterschade aan uw laminaat? Dan dient u zelf de contra-expert in te schakelen en ernaar op zoek te gaan. Aangezien hier niet vaak over wordt geadviseerd verzekeraars, is het helaas een kwestie van: “U moet het maar weten”.

Meer informatie? Ga naar de website van Schadeoplossing Nederland of bel 088 – 888 5000 voor gratis en vrijblijvend advies.

https://schadeoplossing.nl/waterschade/waterschade-laminaat