DHZ website
Image default
Business

Nodig toe aan een nieuwe schuifpui?

Mijn woning mét schuifpui (klik hier voor de website) is in 1931 gebouwd. Er zat al een aluminium schuifpui in de woning. Een goede keuze van een van de vorige bewoners. Maar de schuifpui vertoonde hier en daar wat roestafzetting en de isolatie was niet meer al te best. Toch was ik al die jaren dat ik er nu woon, erg tevreden over deze schuifpui van aluminium. Een schuifpui geeft zo’n heerlijk vrij gevoel en vanuit de woonkamer een ruime doorkijk met zicht op de achtertuin. Dat was de voornaamste reden dat ik zeker wist dat er in ieder geval weer een schuifpui terug geplaatst zou moeten worden. Gelukkig komt er bij het vervangen van de ene schuifpui door de andere schuifpui geen hak- en breekwerk meer bij kijken. Die rotzooi die daarbij vrijkomt, hebben de vorige bewoners gelukkig gehad. Dat maakte de keus natuurlijk nog makkelijker.

Weer een schuifpui van aluminium of toch van hout of kunststof?

Het was voor ons heel duidelijk dat er een schuifpui teruggeplaatst zou worden en ook dat deze weer van aluminium moest zijn. Een schuifpui van aluminium is eigenlijk heel subtiel. Zo dun, maar toch enorm stevig en goed warmte- en geluidsisolerend. Mijn man en ik houden niet zo van kunststof kozijnen en zeker niet wanneer deze toegepast worden in een jaren dertig woning. Houten kozijnen zijn altijd zo aanwezig, waardoor je blik naar buiten zo onderbroken wordt. We konden ons ook geen goede voorstelling maken hoe houten kozijnen het uiterlijk van ons huis zouden kunnen veranderen. Daarom hebben we ook gekozen voor aluminium. Een aluminium schuifpui geeft ons een vertrouwd gevoel. Zo weten we precies waar we aan toe zijn. En hebben we de zekerheid dat het uiterlijk van ons huis hetzelfde blijft.

Schuifpui binnen 1 dag geplaatst

De nieuwe schuifpui was al binnen één dag gebruiksklaar! Het montage team van Schipper Ede weet echt wat het doet. In een dag hebben de professionals van Schipper Ede de oude pui verwijderd en de nieuwe geplaatst. Aan het einde van de dag zag je helemaal niets meer van het harde werk van het montage team. Behalve natuurlijk de nieuwe schuifpui, helemaal nieuw en zonder roest. Wat een verademing. Alle rommel gedurende dag gemaakt, keurig netjes opgeruimd en meegenomen. Net als de oude schuifpui. Een echte aanrader dus.

Gerelateerde artikelen

iPhone 5s hoesje materiaal soorten

VvE beheerder in Amsterdam

Goedkope webwinkel laten bouwen