DHZ website
Image default
Aanbiedingen

Vereisten voor een reisbench hond vliegtuig

Vereisten voor een reisbench hond vliegtuig

We beginnen met het uitleggen van de eigenschappen die hondenkratten moeten bezitten om geschikt te zijn voor vluchten in het vrachtgedeelte van het vliegtuig. Deze regels gelden voor internationale vluchten, zoals bepaald door de International Air Travel Association (IATA). De eisen voor binnenlandse vluchten zijn doorgaans iets soepeler, maar voor alle zekerheid kunt u het beste de officiële internationale richtlijnen volgen.

Kenmerken van een door de luchtvaartmaatschappij goedgekeurde hondenbox

Hier zijn enkele van de belangrijkste elementen waarop u moet letten bij het kiezen van de reisbox voor uw hond:

  • Afmetingen. Er is voldoende ruimte nodig voor alle reiskratten, maar de specifieke kenmerken verschillen per bestemming. Voor internationale reizen (en de meeste binnenlandse vluchten), zijn reiskratten voor huisdieren vereist die gelijk zijn aan de lengte van uw huisdier, plus de helft van zijn poot, om voldoende ruimte voor en achter uw huisdier te bieden. Een reisbench hond vliegtuig die voldoet aan de IATA-normen moet hoog genoeg zijn zodat de oren van de hond de bovenkant van de kennel niet kunnen raken als hij staat. Huisdieren moeten zich ook kunnen omdraaien en comfortabel kunnen gaan liggen in de bench.
  • Metalen bouten en moeren. Sommige reiskooien voor honden bevatten plastic bouten en moeren voor de montage, maar metalen bouten en moeren zijn vereist voor alle vliegreizen. (Opmerking: sommige reiskooien voor huisdieren worden geleverd met metalen bouten met plastic doppen – deze zijn toegestaan).
  • Enkele metalen deur. Veel luchtvaartmaatschappijen (hoewel niet allemaal) eisen dat uw reisbench hond vliegtuig een reiskenneldeur heeft die uit één stuk metaal bestaat (in plaats van sommige modellen met een plastic deur die in het midden openvouwt. Honden kunnen dit soort deuren naar binnen trekken, waardoor ze kunnen instorten, wat de reden is dat veel vluchten één hele metalen deur vereisen. Bovendien, hoewel deuren aan de bovenkant vaak erg handig zijn, verbieden de meeste luchtvaartmaatschappijen kratten met dit soort ingangen.
  • Voedsel- en waterbakken. Vliegtuigkratten moeten twee aparte voedsel- en waterschotels hebben die aan de deur van de krat zijn bevestigd, in plaats van aan de zijkanten. Dit is omdat de luchtvaartmaatschappijen toegang moeten hebben tot de schotels zonder de kenneldeur te openen. Zo kunnen ze de huisdieren tijdens de vlucht eten en drinken geven zonder de deur van de kennel te openen.
  • Document info en voer instructies. Zet op de reisbench hond vliegtuig van uw hond de belangrijke informatie van uw huisdier – zijn naam, eventuele medicijnen die hij neemt, uw telefoonnummer en adres, plus uw eindbestemming, vluchtnummer, en de contactgegevens van iemand op uw bestemming. Bevestig ook de voedings- en verzorgingsinstructies van uw hond en een zakje voer aan de bovenkant van de bench.
  • Kenneldeuren moeten worden dichtgeritst. Deurtjes van reiskooien moeten worden dichtgeritst om te voorkomen dat ze per ongeluk losraken en opengaan tijdens de vlucht.
  • Veiligheids- en draagrand. Luchtvaartmaatschappijen eisen een draagrand van ten minste 3/4 inch aan alle zijden met ventilatieopeningen. Dit is om te voorkomen dat honden in vrachtbegeleiders bijten en dat twee vrachtbegeleiders de kennel aan elke kant kunnen dragen.
  • Bekleding van de bench. Hondenreiskooien moeten bekleed zijn met kussen en absorberend materiaal voor mogelijke ongelukken tijdens het reizen.
  • Stickers voor levende dieren. Kennels van luchtvaartmaatschappijen moeten aan alle kanten voorzien zijn van stickers met “levende dieren” en “deze kant op”. Veel luchtvaartmaatschappijen zullen u voorzien van stickers – bel van tevoren en zorg ervoor of neem uw eigen stickers mee.
  • Voldoende ventilatie. Voor internationale reizen zijn luchtgaten vereist aan alle vier de zijden, in totaal ten minste de helft van elke zijwand van de hondenreismand. Binnenlandse vluchten vereisen slechts twee geventileerde zijkanten of metalen gaaspanelen (naast de deur), maar voor een optimale luchtstroom en de veiligheid van uw huisdier raden wij kennels aan met luchtgaten aan alle vier de zijden.

Ga je reizen met je hond? Koop een hondentas.