DHZ website
Image default
Entertainment

Waarom evenementen kiezen voor truss systemen huren

Waarom veel evenementen een truss systeem huren

Als je er op let zie je dat bij evenementen vele organistoren hebben gekozen voor een truss systeem huren. Dat is maar al te goed te verklaren. Trussen zijn constructies die audiovisuele middelen de lucht in kunnen hijsen. Zo willen evenementen bijvoorbeeld lampen en speakerinstallaties aan het plafond van de zaal hebben. Je creëert hiermee een nieuw soort dimensie voor zowel je verlichting als je geluid. Vaak is het ook noodzaak om mensen op hoge tribunes te kunnen voorzien van het gewenste geluid. Dat is de reden dat vele events gebruik maken van rigging materiaal als trussen.

Waarom een truss systeem huren verstandig is

In de wereld van evenementen heb je vaak de keuze tussen een truss systeem huren of er een kopen. Welke van deze twee het beste past hangt af van hoe vaak jij een evenement organiseert waarbij je deze elementen gebruikt. Waar kopen zijn voordelen en nadelen heeft, heeft huren dat ook. Als je overgaat tot koop heb je allicht te allen tijde beschikking over de rigging materialen, maar betekent dat ook dat je moet zorgen voor opslag ervan. Dit geldt niet voor het huren. Na gebruik tijdens een evenement kun je de trussen bij het huren weer inleveren bij de leverancier. Zo hoef je er verder niet meer naar om te kijken. Het risico bestaat dan echter wel dat jij niet de gewenste rigging middelen kunt gebruiken als iemand anders die al huurt.

De voordelen van deze rigging materialen

Truss systemen worden al langere tijd veelvuldig gebruikt op evenementen. Het grote voordeel van deze materialen is dat ze gemaakt zijn van aluminium. Dit maakt dat ze erg licht zijn. Ze zijn hierdoor makkelijk te dragen en te vervoeren. Daarbij komt dat het makkelijk stapelbare objecten zijn, waardoor een truck voor transport efficiënt gevuld kan worden met zoveel mogelijk elementen. Ondanks hun lichte gewicht kunnen de trussen veel kilo’s dragen. Dat moet ook wel met alle zware audiovisuele middelen. Deze combinatie maakt dat de trussen ongematigd populair zijn op evenementen.

De installatie van de truss systemen

Zorg ervoor dat je de installatie van de trussen laat doen door een gecertificeerde partij. Omdat het gaat om werken op grote hoogtes mogen alleen die partijen de materialen bevestigen. Vraag van tevoren of de partij waarmee jij wilt samenwerken ook die service kan bieden. Vaak is dat wel het geval. Voorkom echter dat je voor verrassingen komt te staan door de vraag direct te stellen tijdens het proces van het truss systeem huren.

https://riggingbox.nl/